2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az MLSZ-t nem érdekli a fütyülés vagy a fújolás: a szövetség tudomásul veszi és elfogadja a drukkerek álláspontját

A magyar válogatott kedden játssza első Európa-bajnoki mérkőzését a várhatóan telt házas Puskás Arénában. A liberális médiumok amiatt aggódnak, hogy megismétlődik az Írország elleni találkozón tapasztaltak. Akkor a vendégjátékosok térdelése miatt hangos fügyülés hallatszott a lelátóról.

Ez a válasz érkezett az MLSZ-től:

„Ahhoz, hogy minden biztonságban élvezhesse ezeket a mérkőzéseket és a stadionba gyors és zökkenőmentes a belépés és ne a belépéskor aréna kapujában kelljen különböző igazolványokat és egyéb okmányokat ellenőrizni, ezért a szervező bizottság úgy döntött, hogy a gyorsabb belépés érdekében előzetesen karszalagokat kell a szurkolóknak felvenni.”- mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A karszalagokat három ponton: a Fradi pályánál, a Városligeti szurkolói zónánál és a Papp László Budapest Sportarénánál lehet átvenni.

A keddi magyar-ír felkészülési meccsen a szurkolók egy része kifütyülte a feketék elnyomása ellen letérdelő ír focistákat. Sipos Jenő az MLSZ szóvivője arra a kérdésünkre, hogy meg kérik-e a drukkereket, hogy a továbbiakban ne fütyüljenek, az alábbi választ adta:

„A szurkolók természetesen, tőlünk olyan szempontból függetlenek, hogy kérjük a megértésüket ebbe a dologban. Kérjük a megértésüket, akár így alakul, akár úgy alakul mi tudomásul vesszük és elfogadjuk az ő álláspontjukat. Nyilván az a jó, hogy ha remek hangulat van egy mérkőzéseken és nem keveredik mondjuk a futballszakmai dolgokhoz más téma, más kérdés. A magyar válogatottnak, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek pedig ez az álláspontja ebben a kérdésben."


A szóvivő hozzátette, az MLSZ mindenféle diszkriminációt, megkülönböztetést elutasít.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató