2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri helyettese: Budapest nem erre lett kitalálva, hogy autózgassunk

Kerpel-Fronius is üzent a budapestieknek.

A momentumos főpolgármester-helyettes megköszönte a budapestiek türelmét, és elmondta, hogy az a feladatuk, hogy visszacsábítsák az embereket a közösségi közlekedésre.

Mint ismert, Kamu Geri nemrég annyit mondott a dugóban idegeskedő autósoknak, hogy szálljanak ki és menjenek gyalog.

A helyettesének is megvan a véleménye: szemléletük szerint nem autósok és gyalogosok vannak, hanem közlekedő emberek.  Ott a 2-es villamos, Európa egyik legszebb villamosvonala, illetve megújult a Bubi közösségi biciklirendszer, ami szintén nagyon jó közlekedési eszköz...

Kerpel-Fronius Gábor nem fél a népharagtól, hogy a felújítások alatt kialakuló dugók negatívan hatnak majd Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányára. Szerinte a budapestiek tudják, hogy ezek a lezárások az új közterek, útfelújítások érdekében szükségesek. A főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott, hogy a közlekedés olyan, mint egy öntudatlan élő organizmus: először normális a dugó, de aztán lassan kitanuljuk a menekülési utakat, alternatív lehetőségeket.

„Budapest infrastruktúrája egyszerűen nem bír el ennyi autót”

– szögezte le Kerpel-Fronius, és elmagyarázta, hogy az elmúlt nyolc évben negyedével nőtt az autók száma. 

Ez azt jelenti, hogy annyi jármű van Budapesten és az agglomerációban, hogy négy sávban egymás mellé állítva, az autók Brüsszelig jutnának el. Három sávban meg meg Moszkváig:

„Budapest nem erre lett kitalálva”.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató