2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Arra kérik az angol szurkolókat, hogy tapsolják meg, ha válogatottjuk letérdel az Eb-n

Több angol szurkolói szervezet is arra kéri a hazai szurkolókat, hogy a Horvátország elleni vasárnapi Eb-meccsen tapssal támogassák az angol válogatottat, ha a mérkőzés előtt letérdelnek, írja a Yahoo. A Románia és az Ausztria elleni felkészülési meccseken ugyanis előfordult, hogy az angol szurkoló egy része kifütyülte a csapatot a gesztus miatt. Mindenkit arra kérnek, gondolják át, milyen hatással lehet a játékosokra az Eb-n, ha kifütyülik őket saját szurkolóik. Az angolok hazai pályán, a Wembley-ben játszanak a horvátok ellen.

A térdelés az afroamerikai bűnöző, George Floyd-"gyilkosság" után terjedt el igazán a sportban és így a futballban is, ami már Európába is bejutott. A fehérgyúlölő mozgalom kampányát akarják ráerőltetni az emberekre. 

Az Eb kezdete előtt néhány nappal Magyarországon is botrány lett a BLM-térdelésből. Korábban nem lehetett látni hasonlót a magyar futballpályákon, azonban a válogatott keddi felkészülési meccsén az ír játékosok letérdeltek a kezdés előtt, amire a magyar szurkolók egy része fütyüléssel reagált. Az ír játékosok és a szövetségi kapitány a meccs után arról beszélt, hogy a magyar szurkolók reakciója megdöbbentette és elkeserítette őket. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a meccset megelőzően jelezte, hogy a magyar válogatott játékosai nem térdeltek le a rasszizmus elleni harc jegyében, ahogyan az Eb-meccsek előtt sem fognak

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató