2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Eger, Dobó tér: Megtámadták és felrúgták a Momentum standját

Egy kerékpáros férfi kötött bele szombaton a Momentum két, mobil pultos aktivistájába a Dobó téren. A párt helyi Facebook-oldalán közölte a hírt,akik posztjukban párhuzamot véltek felfedezni a múlt heti DK kampányrendezvényen történt gázpisztolyos incidens, és az aktivistáik sérelmére elkövetett atrocitás között.

Mint a párt helyi szervezetének közösségi oldalán írták, szinte pillanatokkal a pult felállítása és a rendőrséggel való adategyeztetés után egy kerékpárral közlekedő férfi állt meg a pultjuk előtt, ahol – mint írják – bősz románozásba, hazaárulózásba kezdett, majd – nyomatékot adva véleményének – nemes egyszerűséggel felrúgta a pultot.

Az aktivistákkal szembeni ellenséges fellépés rendőri intézkedést vont maga után, de a párt kifogásolta annak menetét. Mint azt írják, a helyszínre visszatérő két rendőr megpróbálta lecsillapítani az erőszakos férfit, mielőtt az eltekert a tett helyszínéről. Mint közölték, igazoltatás nem történt, vélhetően a rend őrei el szerették volna kerülni az ezzel járó adminisztrációs terheket. – tették hozzá posztjukban.

A poszt arra is kitér, hogy egy közelben tartózkodó férfi az incidens után megjegyezte az aktivistáknak, hogy bár korábban a Fideszre szavazott, elítéli ezt a cselekedetet. Arról viszont már nem szól a beszámoló, hogy a posztban említett férfi miből vonta le azt következtetést, hogy az erőszakos kerékpáros bármilyen módon is szimpatizálhat a Fidesszel.

Posztjukat azzal a konklúzióval zárják, hogy elképesztőnek tartják azt, hogy ilyen esetek megtörténhetnek fényes nappal, Eger fő terén, (a Dobó téren – a szerk.) de – mint fogalmaznak – ezek után sokszoros erővel fognak dolgozni azért, hogy végett vessenek ennek az ámokfutásnak és jövőre kormányt, illetve rendszert váltsanak.- adják elő a szánalmas hülyeségüket.

 

Videó elérhető még itt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató