2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Háttér Társaság: Veszélyben az LMBTQI-fiatalok lelki egészsége

A szervezet szerint a fideszes törvényjavaslat elfogadása után a fiatalok nem olvashatnák többé a Szapphót, és nem hallgathatnák Lady Gagát.

A Háttér Társaság petíciót indított és hétfőre tüntetést szervez az általuk propagandatörvénynek nevezett jogszabály ellen. Nyílt levelet is írtak az országgyűlési képviselőkhöz, ebben az szerepel, hogy június 10-én adta be Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella azt a módosító javaslatot, amely betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan (akár csak részben) LMBTQI témájú oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről – fogalmaznak. 

Azt állítják, ez „sérti továbbá a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot. Ez a lépés veszélyezteti az LMBTQI fiatalok és felnőttek lelki egészségét, és megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és affirmatív támogatáshoz”.

Ez szerintük azzal járna, hogy megtiltaná a 18 év alattiaknak, hogy a Queentől meghallgassák az I Want To Break Free-t, hogy Szapphót olvassanak, hogy Lady Gagát hallgassanak, vagy hogy Odaátot nézzenek.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató