2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hosszú sorokban várakoznak a drukkerek a karszalag átvételére

Reggel nyolc órától lehet átvenni azt a karszalagot, amely a jegy mellett szükséges a belépéshez a budapesti Eb-meccsekre. A szalag azért kell, mert annak átvételekor ellenőrzik a védettségi igazolvány meglétét, nem pedig a 67 ezer fő befogadására képes Puskás Arénába való beléptetéskor. Így aztán annak, aki meccsre akar menni, kétszer kell sorban állnia.



Mert bár a városban három pontot nyitottak átvételi helyszínt – a Városligetben a Dózsa György úton, a Budapest Sportarénánál és a Groupama Arénánál a sasszobor mellett –, az utóbbi helyszín már nagyjából fél órával a nyitás után több százan várakoztak.

„A képek még csalókák is, mert kanyarognak a sorok, a végét is nehéz volt megtalálni a Groupama Arénánál” – mondta el egy férfi, aki azért hozzátette: gyorsan halad az átvétel. Ő 22 perc alatt végzett.

 

A szervezők a védettségi igazolást mindkét formájában elfogadják, plasztikkártyán és a mobil applikációban is. Az igazolás mellett a karszalag átvételéhez érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni.

Aki kedden, a meccsnapon (vagy szombaton, a franciák elleni meccs előtt) szeretne hozzájutni a karszalagjához, annak erre már reggel 7 órától lehetősége lesz. Aki több mérkőzésre megy, annak minden alkalommal újabb szalagot kell átvennie, és mindig be kell mutatnia a szükséges okmányokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató