2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Vásárhelyi Mária: A magyarok jó részének fogalma sincs arról, mi történik a világban

A liberális megmondóember sem bír magával.

Ezt írja a Facebookon:

„Egy olyan országban, ahol az emberek többsége azt sem tudja, hogy valójában mit jelent az idegennyelv tudás és ahol a Fidesz sikerének éppen azaz egyik »titka«, hogy egész Európában nálunk beszélnek a legkevesebben idegennyelven és ezért az emberek jelentős részének – a teljesen torz hazai média viszonyok között – fogalma sincs arról, hogy mi történik a világban. Ez a milliárdokat felemésztő propaganda kommandó arra nem volt képes, hogy egyetlen értelmes mondatot elmakogjon arról, hogy miért is lenne jó Magyarországnak a Fudan Egyetem felépítése. Még annyira sem futotta, hogy valami ütős hazugságot kitaláljanak. Pedig ebben korábban nagyon hatékonyak voltak.

Bár az ellenzéki sajtó – számomra teljesen érthetetlenül – egyfolytában azt szajkózza, hogy »milyen remek csapdát ácsolt« a kormány propaganda az ellenzéknek a szexuális kisebbségek kriminalizálásával, én azt gondolom, hogy ez nemcsak azért nem igaz, mert az emberi jogokért való kiállást nem kezelheti csapdaként egyetlen demokratikus párt sem, hanem azért sem, mert a magyar nép nem annyira sötét, mint amennyire a kormánypártok annak kezelik. Persze a kormánypárti szavazók kemény magjánál hatékony ez az újabb gyűlöletkampány, de ők akkor is a Fideszre szavaznának, ha nyilvános utcai autodafékat rendeznének, sőt akkor de pláne, másokat azonban nem fog mozgósítani ez a kilúgozott ötlet.

És ostoba kampányötletnek tartom a kormányfő bombasztikus bejelentését a középosztálybeli gyermekes családok újabb támogatásáról is. Egyrészt mert az adóvisszatérítést a gazdasági növekedéshez kötni a jelenlegi teljesen bizonytalan helyzetben nagyon kockázatos, másrészt mert a kormánypárt legfőbb támogatói a kistelepülésen élő, idős, nyugdíjasok meg fogják elégelni, hogy miközben az ő életviszonyaik folyamatosan romlanak a gyermekesek újabb és újabb támogatásokat kapnak. Más a lakástámogatás és más az adóvisszatérítés. Szóval azt gondolom, hogy kevesebb tiszteletet a kormány propaganda kampányainak, mert ahogyan ez ma működik az maga a tehetségtelenség. És azt kell, hogy mondjam, hogy  ezeket nem legyőzni a választásokon – még a jelenlegi tragikus médiaviszonyok között is – szégyen lenne.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató