2021. október 25. - Bianka, Blanka
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon13°

Az ügyészség elé került Gődény György ügye

Néhány héten belül vádat emelhet az ügyészség Gődény György ellen, akit rémhírterjesztéssel gyanúsítanak, írja a 24.hu.A lapnak Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a nyomozó hatóság hétfőn küldte meg a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek az üggyel kapcsolatos iratokat, a nyomozók szerint további nyomozás nem szükséges az ügyben.

Az ügyészségnek egy hónapja van arra, hogy érdemi döntést hozzon az ügyben, tette hozzá Szilágyi.

Gődénynél december 11-én hajnalban jelentek meg a rendőrök, házkutatást tartottak. Ezt követően Gődényt a rendőrök nem őrizetbe vették, hanem előállították. Erre akkor szokott sor kerülni, ha valaki súlyos bűncselekményt követ el, vagy nem jelenik meg és nem reagál a rendőrségi idézésre.

Nem sokkal előtte az operatív törzs tájékoztatóján Gál Kristóf ORFK-szóvivő mondott: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya több hete nyomozást indított vírustagadók online tartalmai miatt, és ebben az ügyben ma délelőtt négy különböző, „vírusszkeptikus” hangadónak számító személyhez köthető helyszínen tartottak kutatásokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató