2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Európai parlamenti képviselők is visítanak már a pedofiltörvény ellen

Kedden megszavazták a pedofiltörvényt, az ellenzéki pártok közül egyedült a Jobbik szavazott igennel, az LMP, az MSZP, a DK és a Párbeszéd nem is vett részt a szavazáson. Európai parlamenti képviselők is tiltakoztak a melegellenes törvénymódosítás ellen. Az Európai Parlament LMBTI Frakcióközi Csoportja (amelynek a magyar képviselők közül a momentumos Donáth Anna és a DK-s Rónai Sándor is tagja) közleményében arról írt, hogy a módosítások számos európai uniós jogszabályba ütköznek: így például az audiovizuális médiaszolgálatásokról szóló irányelvbe, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvbe, valamint az Alapjogi Chartába is.

„Ismét azt látjuk, hogy a Fidesz a 2022-es választások előtt az LMBTI embereket és életüket áldozza fel szavazatszerzésért. Rég látjuk ezt jönni és tisztán emlékeztet arra a démonizálásra, amit a menekültekkel szemben elkövettek. A félelemkeltés államilag finanszírozott taktika lett”

– írja a zöldpárti Terry Reintke, a csoport társelnöke.

A keddi parlamenti szavazásra reagált közleményében a Háttér Társaság is, ebben „putyini propagandatörvénynek” nevezték a kedden elfogadtt törvénycsomagot. Hiába tüntettek hétfőn ezrek, írta alá a petíciót több, mint 100 ezer ember, az Országgyűlést nem érdekli a magyarok véleménye, írták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató