2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Most fájdalmas, de büszkék lehetünk a válogatottra: Magyarország - Portugália: 0 - 3

Telt ház, pirosba öltözött Puskás Aréna és egy remekül játszó magyar válogatott. Sajnos ez sem volt elég, bár közel volt a bravúrhoz a nemzeti csapat, Portugália a végén megnyerte a meccset. Nem érdemtelenül, de tény, hogy a mieink rászolgáltak volna a döntetlenre- foglalja össze a Pestisrácok.hu.

Vártuk, de mennyire. Nem is kellett csalódnunk. Egészen elképesztő hangulat fogadta a két csapatot Budapesten, a Puskás Arénában, amely erre a délutánra és estére – is – pirosba öltözött. Az esélyeket mindenki ismerte: az Európa-bajnokság címvédője ellen nyilván nem mi voltunk a favoritok. Ez meg is látszott: a portugálok már az 5. percben helyzetbe kerültek, de Gulácsi magabiztosan védett. Aztán a 18. percben megint: C. Ronaldo kapott hatalmas labdát (lesen), de a magyar kapus bravúrral hárított.

Összességében viszont nagyon is elégedettek lehettünk, a magyar válogatott koncentráltan, taktikusan futballozott – ahogyan azt Marco Rossi alatt megszokhattuk. A 37. percben már lehetőségünk is volt: Szalai Ádám fejesét fogta a portugál kapus. Aztán jött két portugál ziccer, a második elképesztően nagy volt: C. Ronaldo talán még most sem érti, hogyan lőtte felé. A lényeg, hogy nem esett gól: 0–0-val mehettünk a szünetre.

A második félidő elejét nagyon megnyomták a portugálok, Gulácsi hatalmas bravúrral védett Pepe fejesénél. Azután viszont a mi pillanataink következtek, kétszer is eljutottunk lövéshez: Sallaié volt a veszélyesebb. A fantasztikus szurkolás mellett kezdtünk visszajönni a meccsbe. És a hatvanadik perc táján még mindig 0–0 volt az állás. Aztán megint jött egy hatalmas Gulácsi-védés, majd Sallai jutott lövéshez, de sajnos lecsúszott. Ezek megint a mi perceink voltak, több veszélyes támadást is vezettünk, csak egy kis szerencse kellett volna a gólhoz. Aztán C. Ronaldo reklamált egy tizenegyesért – szerencsére nem fújták be. Ezután felrobbant a stadion: a csereként beállt Schön lőtt csodásan a rövidbe – sajnos lesről. 

Aztán hirtelen beborult az ég: Guerreiro megpattanó lövését nem védhette Gulácsi, aki addig egészen parádésan védett (0–1). Aztán hamar eldőlt a meccs: jogos tizenegyest kapott Portugália, amit az addig nagyjából semmit sem mutató C. Ronaldo be is lőtt (0–2). Aztán jött a harmadik: a Juve klasszisa igazi „kispályás góllal” duplázott (0–3).
Ez így nagyon fájt, kesergésre viszont nincs ok: a nemzeti csapat jól játszott Portugália ellen és nagyon közel volt a bravúrhoz.

A hangulatra, a közönségre és a küzdésre igenis büszkék lehetünk.

 

Forrás: Pestisrácok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató