2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nyüszítenek a buzik: Alföldi új darabját nem láthatják a középiskolások, ha megszavazzák a pedofiltörvényt

Székely Csaba Öröm és boldogság című aberráltaktól drámáját szeptemberben mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de ma dől el, hogy a tinédzserek majd megnézhetik-e.

"Egy előadás, amit az új évadban már nem láthatnak a középiskolások, ha ma változatlan tartalommal szavazzák meg a propagandatörvényt" – ezzel a felütéssel osztotta meg Alföldi Róbert a Facebook-oldalán új rendezésének rövid leírását. Szokatlan reklám ez egy darabnak, de mivel Székely Csaba Öröm és boldogság című drámája az idegengyűlölet, a homofóbia megfejtéséről, majd egymás elfogadásáról szól, és éppen a mai napon készül elfogadni az Országgyűlés a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvényt, a rendező szavai most nagyon is aktuálisak - nyűszít a "független" HVG.

A Budaörsi Latinovits Színházban szeptemberben fogják bemutatni az erdélyi buzikról szóló drámát, viszont mivel a pedofíliaellenes jogszabály-tervezet módosítója korlátozná a nemváltoztatás vagy a homoszexualitás megjelenítését, népszerűsítését, és tiltaná, hogy ilyen reklámokat elérhetővé tegyenek a 18 év alattiaknak, jó eséllyel kapna korhatár-besorolást ez az előadás is. Nagyon helyesen, tegyük hozzá!

Székely Csaba a drámáról azt mondja: azért írta meg, hogy az emberek találkozzanak melegekkel a színpadon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató