2021. július 29. - Flóra, Márta
EUR : 359.25
USD : 303.7
Időjárás ikon32°20°

Padlóra küldtük az Uniót: szivárványos kosztümökben parádéznak a képviselők a pedofiltörvényünk miatt

Sajtóközleményben tiltakozik az Európai Parlament LMBTI Frakcióközi Csoportja a magyar kormány pedofiltörvénye ellen, amelyről az országgyűlési képviselők ma szavaztak.

A közlemény kiemeli, hogy a múlt csütörtökön benyújtott módosítások számos európai uniós jogszabályba ütköznek, így például az audiovizuális médiaszolgálatásokról szóló irányelvbe, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvbe, valamint az Alapjogi Chartába is.

  “Ismét azt látjuk, hogy a Fidesz a 2022-es választások előtt az LMBTI embereket és életüket áldozza fel szavazatszerzésért. Rég látjuk ezt jönni és tisztán emlékeztet arra a démonizálásra, amit a menekültekkel szemben elkövettek. A félelemkeltés államilag finanszírozott taktika lett.” – írja a zöldpárti Terry Reintke, a csoport társelnöke.

Marc Angel, a csoport másik társelnöke pedig az Európai Bizottságot ostorozza, amiért következmények nélkül tűri a magyar civil szervezetek és aktivisták elnyomását. “Az orosz stílusú ‘LMBTI propagandát tiltó’ törvényeknek nincsen helye az Európai Unióban!”

Az LMBTI Frakcióközi Csoport nevéből adódóan egy frakciókon átívelő kezdeményezés, amely az Európai Parlament azon képviselőit fogja össze, akik az LMBTI embereket és jogaikat támogatni szeretnék. A magyar képviselők közül Donáth Anna (Momentum) és Rónai Sándor (Demokratikus Koalíció) a tagjai.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató