2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ellenőrizte a NAV Mészáros Lőrinc harci járműveit és kiderült, hogy mentőautók

Az ügyben a balfasz Hadházy Ákos tett feljelentést, a NAV ezután tekintette meg Mészáros Lőrinc "katonai járműveit". A nyomozók szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

”A NAV nyomozói kérésemre megtekintették Lőrinc katonai járműveit a hatalmas bicskei luxusbirtokon. A nyomozók szerint Lőrinc az egyiket Ausztriából hozatta" - írta szerdai Facebook-bejegyzésében a szerencsétlen Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint ebből az látszik, hogy Mészáros nem elégedett meg az orosz technikával.

Kiderítették azt is, hogy Lőrincnek nem működik a fegyvere, illetve nem is nagyon volt neki: a letakart lánctalpas harckocsi egy osztrák betegszállító, a másik pedig egy magyar »felderítő« jármű. Ez megnyugtató, ha így van

- tette hozzá.



A Magyar Hang cikke szerint a független országgyűlési képviselő még tavaly tett feljelentést a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága pedig haditechnikai termékkel való visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Az ügyben a nyomozók helyszíni szemlét is tartottak, de úgy találták, hogy a beszerzett adatok és a bizonyítékok alapján sem a haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés, sem pedig más bűncselekmény gyanúja nem merült fel – így pedig az eljárást megszüntették.

A bicskei tónál állomásozó járművekről korábban az Átlászó nevű szennyoldal drónfelvételeket készített.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató