2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Elszárad az MSZP, mint a kutyaszar: felfüggesztették a DK-ba igyekvő Molnár tagságát

Az MSZP elnöksége felfüggesztette egykori elnöke, Molnár Gyula párttagságát, miután Molnár bejelentette, ha nyer a választáson, a DK frakciójába ül. A szocialisták egyúttal visszavonták komlói egyéni jelöltjük, Szakács László támogatását, miután beállt mögé a DK.

Egyhangú határozatában az MSZP elnöksége úgy döntött, felfüggeszti a párt egykori elnöke, Molnár Gyula tagságát, amiért a politikus nemcsak a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként indul az ellenzéki előválasztáson, de nyilvánvalóvá tette, hogy mandátumszerzése esetén az új parlamentben a DK frakciójába ül át.

A politikus hétvégén a Facebook-oldalán azt közölte, az MSZP, a Párbeszéd és a DK vezető testületeinek megállapodása értelmében a három párt közös jelöltjeként indul a választáson, és ezen a tárgyaláson állapodtak meg arról is, melyik frakcióba ül.

A szocialisták a “szolgálati közleményük” szerint tudomásul veszik, “ha egyes jelöltek nem akarják az új szociáldemokrata politikát képviselni és nem támogatják az új szövetségi politikát, ami a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül, és más politikai közösségben képzelik el a jövőt, de ez számukra az MSZP elhagyását is jelenti. Molnár alapvetően nem akarta elhagyni az MSZP-t.

 

Az MSZP elnökségének döntése azok után nem meglepő, hogy Molnár párttársa, Harangozó Tamás előre megmondta, ezzel Molnár pályafutása véget ért az MSZP-ben.

Az MSZP elnöksége arról is határozott, hogy Baranya megye 2-es egyéni választókerületében "visszavonja" a párt előválasztási jelöltjét, noha alig egy hónapja jelentették be, hogy a Párbeszéddel közösen Szakács Lászlót, a párt volt elnökhelyettesét indítják. Ám azóta felmerült, hogy őt a DK is támogatná, miután az ő eddigi jelöltjük alpolgármester lett, és most emiatt hátrált ki mögüle az MSZP.

Molnár egyelőre nem kívánt nyilatkozni a hvg.hu-nak. Szakács László pedig azt mondta, "érthetetlen a döntés, mivel a pártelnökünk szerint egy olyan eseményen merült fel a DK részéről a támogatásom, ahol egyikünk sem volt ott, hivatalosan pedig azóta sem jelezték a támogatásomat." Feltette a kérdést: "a helyi mérések szerint én vagyok a legesélyesebb jelölt a Fideszével szemben, miért lenne baj amúgy, ha a DK is támogatna az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum mellett?"

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató