2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Homofób megnyilvánulások miatt eljárást indíthat az UEFA az MLSZ ellen

Az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) beérkezett hivatalos jelentés szerint a keddi Magyarország–Portugália Európa-bajnoki találkozón a magyar szurkolók homofób megnyilvánulásokat tettek.

A Puskás Arénában több olyan molinó is látható volt, amely az LMBTQ-közösséget szidalmazta valamilyen formában.
A The Athletic értesülései szerint a FARE (Futball a Rasszizmus ellen Európában) szervezet minden meccsre küld egy ellenőrt, akinek jelentést kell írnia arról, hogy történt-e bármilyen diszkriminációs cselekmény a találkozókon vagy a nézőtéren. Az elmarasztaló riportot már kedden este megkapta az UEFA Fegyelmi Bizottsága.

 

 

 

Néhány órával a meccs előtt a Parlament elfogadta a pedofilellenes törvényjavaslatot, amely tiltja bármilyen homoszexuális vagy transznemű tartalom sugárzását gyermekek felé, a szavazás előtti napon, hétfőn pedig tüntettek a Kossuth téren a tervezet ellen.


Az Athletic úgy tudja, a FARE (Football against Racism in Europe) az ügyben megbeszélést tartott a szövetség képviselőivel, az UEFA pedig fontolóra veszi, hogy az ügyben milyen lépéseket tegyen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben.

A magyar-portugál meccs napján, a magyar parlament 157 igen és 1 nem szavazat mellett szavazta meg a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló törvényt. 

Érdekesség, hogy az angol szurkolókat senki nem jelentette fel, amikor az egész stadion kifütyülte a horvát Himnuszt...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató