2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Kifulladtak: Húsz homoszexuális vergődik a Sándor-palotánál

Több tucat készenlétis rendőr veszi körbe a Sándor-palotát.


„A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is!” elnevezésű újabb demonstrációt a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szervezte, a kedden elfogadott pedofilellenes törvény miatt. Nagyjából 20 homoszexuális toporzékol a téren.

„Áder Jánosnak az a feladata, hogy ne írja alá a jogszabályt” – mondta Vig Dávid, az Amnesty igazgatója, amire a tömeg skandálni kezdte a

„ne írd alá, Jánost!”

 

A szervezők a tüntetés előtt azt kérték, hogy akik tehetik, írják meg saját történetüket arról, „amikor előbújtál, vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra”, hogy írják meg, mit jelentett nekik ezeknek a szeretteiknek vagy számukra fontos embereknek a támogatása, a kiállása a levél írójáért. Olyan beszámolókat is vártak, hogy volt-e pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember, aki segített önmaguk elfogadásában, volt-e olyan iskolai beszélgetés, ahol hiteles információkat lehetett kapni LMBTQI-emberekről, van-e olyan LMBTQI-családtag, ismerős, barát, akit támogatnak, és ha igen, miért és hogyan.



Pár perccel hat óra után ezeket a leveleket el is helyezték az Áder János államfő elnöki hivatalául szolgáló Sándor-palotánál. A történetek között ott lesz Zsófié is, aki 14 évesen jött arra rá, hogy a fiúkhoz és a lányokhoz is vonzódik. A Telexnek azt mondta, hogy ezt a tényt könnyen fel tudta dolgozni, mert a környezetében sokan voltak, akik segítettek ebben neki. Nagyjából egy éve viszont arra is rájött, hogy aszexuális.



„Szerelmet tudok érezni, de a testi kapcsolat nem megy nekem. Ehhez képest két éve van párkapcsolatom. Ő is nagyon sokat segít nekem”
- mondta a 18 éves nő.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató