2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Putyin válaszolt: "az Egyesült Államok minden nap megöl valakit, és egy csapással százakat ölt meg Afganisztánban"

Visszatér állomáshelyére a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök az amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel lefolytatott szerdai genfi csúcstalálkozót követően.

Elmondta, hogy a két külügyminisztérium széles körű tárgyalásokat indít. A felek megállapodtak, hogy konzultációkat kezdenek a kiberbiztonságról is. Putyin a tárgyalásokat konstruktívnak nevezte, amelyeken nem volt ellenséges a hangulat. Közölte, hogy a felek igyekeztek megérteni egymás álláspontját.

Putyin szerint Biden egyetértett azzal, hogy az ukrajnai rendezés alapját csakis a minszki megállapodások képezhetik. Azt mondta, hogy az ukrán NATO-tagság kérdéséről csak érintőlegesen esett szó.

Ezt Putyin jelentette ki a Bidennel folytatott szerdai genfi találkozóját követően.

Mint emlékezetes, Biden egy márciusi televíziós interjúja során igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, hogy gyilkosnak tartja-e az orosz vezetőt.

A gyilkos kifejezéssel kapcsolatban Putyin a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Egyesült Államok minden nap megöl valakit, és egy csapással százakat ölt meg Afganisztánban.

Putyin: Navalnij tudatosan cselekedett úgy, hogy őrizetbe vegyék

Tudatosan cselekedett úgy Alekszej Navalnij ellenzéki politikus, hogy őrizetbe vegyék – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szerdai genfi csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatóján.

 Putyin szerint Navalnij – akit csak “kétszer elítélt személyként” és “állampolgárként” emlegetett – szándékosan sértette meg a törvényt azzal, hogy a felfüggesztett börtönbüntetése alatt nem jelentkezett az rendőrségi ellenőrzésen, s tudatosan tért haza külföldről úgy, hogy tudta: körözést adtak ki ellene.

Elmondta, hogy Navalnij ügye Biden kezdeményezésére kerül szóba a csúcson. Az “külföldi ügynöknek” minősített szervezetekkel kapcsolatban rámutatott, hogy Oroszországot az Egyesült Államokban hivatalosan ellenségnek minősítették, ezért a Moszkva így ítéli meg az amerikaiak által támogatott orosz politikai szervezeteket.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató