2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tóth Bertalan: Orbán Viktor a vesztét érzi

A kormányzati politikáról és a koronavírus-járvány elleni védekezésről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Tóth Bertalan (MSZP) véleménye szerint Orbán Viktor 11 év fideszes „szerencsétlenkedés” után rádöbbent, hogy a magyar családok, nyugdíjasok többsége rosszul él. Hozzátette: Orbán Viktornak az is eszébe jutott, hogy jönnek a választások, a vesztét érzi, ezért a fosztogató üzemmód mellett egy kicsit bekapcsolja az osztogató üzemmódot is. Elmondta: ezzel nem lehet eltakarni a valóságot, hogy a Fidesz pocsékul védekezett a koronavírus-járvány ellen, a válságkezelésre szánt pénzt elpazarolta Mészáros Lőrinc támogatására, vadászkiállításra, stadionokra, űrkutatásra, közben orosz és kínai adósságba veri az országot.

Helyesnek minősítette a gyermekes családoknak ígért adóvisszatérítést, de szerinte a jelenlegi rossz helyzetet a Fidesz idézte elő, mert minden olyan javaslatot elutasított a járvány alatt, amely az emberek biztos megélhetését segítette volna. A Fidesz emberellenes kormányzásának véget kell vetni – hangoztatta.

Sürgette a minimálbér adómentessé tételét, az alacsony fizetések adójának csökkentését, az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra, a többi élelmiszer áfájának pedig 18 százalékra csökkentését, valamint a nyugdíjfelzárkóztatást.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, az ellenzék a 2010 előtti korszakot hozná vissza a Gyurcsány Ferenc mögötti emberekkel. Elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte, hogy a DK elnöke után azt mondják, észszerűtlen és elvetemült dolog, hogy a magyar családok visszakapják az szja-t.

Minden magyar család hátrányára politizálnak – vádolta az ellenzéket.

Szóvá tette, hogy milyen csekély mértékben emelte a baloldal kormányon a minimálbért, hogy hogyan kezelte a válságot. Kitért arra is, hiába akarja az ellenzék a kispénzűek érdekeit védeni, a miniszterelnökei – Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter és Bajnai Gordon – milliárdosok. Teljesen hiteltelen az ellenzék – hangoztatta.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató