2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A koronavírus Delta variánsát azonosítottak a Lampedusára érkezett bevándorlók között

Tíz, Bangladesből származó emberen mutatták ki a koronavírus Delta variánst az utóbbi hetekben Lampedusára érkezett több ezer bevándorló között. Salvatore Martello, lampedusai polgármester nyilatkozata szerint a csoport május utolsó napjaiban kötött ki, és az érkezésük utáni tesztelésen azonosították a vírusmutációt. Jelenleg még karanténban vannak a sziget partjainál tartózkodó komphajón, ahol az érkező migránsokat helyezik el legalább tizennégy napra.

A lampedusai polgármester leszögezte, hogy a Delta variánssal fertőzöttek nem érintkeztek sem a sziget lakosaival, sem turistákkal. Matteo Salvini azonnali intézkedést követelt a kormánytól az ügyben. A Liga kormánypárt vezetője hangoztatta, hogy Olaszországnak fizető turistákra, nem pedig partjain kikötő csónakokra van szüksége.

Salvini emlékeztetett, hogy év eleje óta már több mint tizenhétezer bevándorló érkezett a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett kevesebb mint hatezerhez képest.

Az ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) politikusa, Fabio Rampelli, az alsóház alelnöke aggasztónak és a Draghi-kormány nemtörődömsége jelének nevezte, hogy Lampedusa alig kétszázötven férőhelyes migránstáborában továbbra is több mint ezerkétszázan szoronganak, és közöttük a Delta variánst is azonosították.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató