2021. augusztus 04. - Dominika, Domonkos
EUR : 355.16
USD : 298.86
Időjárás ikon29°18°

Orbán: ördögnek tartanak, mert a magyar gyerekekre akarom hagyni az országot

"Azért tartják ördögnek Nyugaton, mert magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig ismeretlen bevándorlókara" - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor interjút adott a portugál Expresso című lapnak, amely az európai radikális jobboldal vezetőjeként aposztrofálta a magyar miniszterelnököt.

A Hír TV összefoglalója szerint Orbán azt mondta, Magyarország a Nyugathoz tartozik,  de neheztel is rá, „tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg”. A neheztelés oka Orbán szerint az, hogy Roosevelt és Churchill Sztálinnak adta át az országot,

1956-ban pedig a Szuezi-csatornát, vagyis a pénzt és a kereskedelmi lehetőségeket helyezték előtérbe a magyar forradalom, vagyis a szabadság és az értékek helyett.


Arról is beszélt, hogy kedveli az illiberális kifejezést, mert az vitákat gerjeszt. Szerinte a liberálisok véleménydiktatúrát akarnak, és ezzel a szabadság ellen vannak. Azt mondta, hogy

magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig ismeretlen bevándorlókara, és ezért a véleményéért őt nyugaton az ördögnek tartják.

„Az amerikai és sokszor az európai módszer egy morális felsőbbrendűségből indul ki. A kínaiak sosem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk, mi az, ami morálisan helyes vagy helytelen” – jelentette ki. Hozzátette, Magyarország közelében három nagyhatalom létezik, a német, a török és az orosz, így a külpolitika művészete Közép-Európában az egyensúly megtalálását jelenti.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató