2021. szeptember 17. - Zsófia
EUR : 348.9
USD : 296.38
Időjárás ikon21°16°

Az IKEA LMBTQI-zászlóval hirdet sokszínűséget

„A világunk sokszínű. Mi, az IKEA-nál, mindenki egyediségét nagyra értékeljük.Ez vezet a jövőképünkhöz és ezt tükrözik az értékeink is. #nemvagyegyedül” – írta ki a Facebookon az IKEA Magyarország.


 
Számos komment érkezett az IKEA legutóbbi posztjára, melyben egy LMBTQI zászlót kitéve tiltakoznak a pedofiltörvény ellen, és állnak ki a meleg közösség mellett. A Magyar Iszlám Közösség imámja, Kovács Miklós Ahmed szerint: „Nem lehetne, hogy szimplán csak bútort árultok és nem pofáztok bele társadalmi és közéleti dolgokba?” – írja. A kétszáz kedvelést kapott komment alatti vitában az imám kifogásolja, hogy amikor a közéleti témák épp az iszlámot támadják, az IKEA soha nem emeli fel hasonló gesztusokkal a hangját, ahogy számtalan más közéleti kérdés kerüli el a figyelmét. 

Egy kommentelő szeirnt: „Lenne az IKEA felé egy építő jellegű javaslatom, azaz hétvégenként a nappali és éjszakai műszakban dolgozó hagyományos ( kirekesztő) családmodell szerint elő családos alkalmazottakat küldjék el elfogadtató továbbképzésre, helyettük a gyártósorokon meg a logisztikában kizárólag a kirekesztettek, dolgozzanak a szivárvány égisze alatt.”

Többen kifogásolták a gesztust: „Már marha unalmas folyamatosan nyomatjátok ezt az elfogadást. Minek kell ezt »erőltetni«? Elöszőr a migránsokat" plédezitek" most meg ez. Maradjatok már bútoråruház ami eddig is voltatok”. Sokan fejezték ki azonban szimpátiájukat is, többen posztoltak képet az áruház szivárványos szatyráról is.

Egy kommentelő azonban – akit az áruház is válaszra méltatott – egészen prózai kommenttel tette zárójalbe a gesztust: „Inkább az akciós csaptelepből lenne... 2 üzletbe mentünk el tök feleslegesen. Hiába volt készletenlévőnek jelölve, nem volt belőle. A semminek felesleges jó árat hirdetni!” – írta egy kommentelő, akit az IKEA megnyugtatott: „Köszönjük visszajelzésedet. Sajnálattal értesültünk róla, hogy hiába látogattad meg áruházunkat a termék hiánya miatt. Weboldalunkon keresztül be tudsz állítani készletfigyelést az adott termékhez, így rögtön értesülhetsz az elérhető készletről. Üdv: Az IKEA csapata”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató