2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrevnek nagyon elege lett: 22 után nem lesznek orosz és kínai hitelek

Dobrev Klára ígéretet tett: "2022 után nem lesznek orosz és kínai hitelek!" A DK miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elhangzottakra reagált: a miniszterelnök beszédében ugyanis Magyarország számára azt a célt tűzte ki, hogy ne hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó legyen.

Dobrev Klára mélységesen felháborodott Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújábanelhangzottakon: a miniszterelnök ugyanis azt mondta, Magyarország számára a cél, hogy ne hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó legyen.

"Mindezt azok után sikerült kinyilatkoztatnia, hogy a kormánya az emberek megkérdezése nélkül vett fel több mint ezer milliárd forint(!) hitelt Kínától Budapest-Belgrád vasútra és Fudan Egyetemre. És akkor még nem is beszéltünk Paks2 orosz gigahiteléről" - emlékeztetett a miniszterelnök-jelölt a sorozatos kínai és orosz hitelekre, melyeket az Orbán-kormány az elmúlt időszakban felvett.

A politikus szerint a miniszterelnök szavaival szemben az igazság az, hogy "az Orbán-rendszer ki sem látszik a gigahitelekből". Ezekkel pedig nem rövid időre, hanem hosszú évtizedekre adósítja el az országot - fogalmazott.

Dobrev Klára ezért megígérte, szívességet tesz Orbán Viktornak, és 2022-ben felmondják a a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Fudan Egyetemre és a Paks2-re vonatkozó hitelszerződéseke.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató