2023. június 05. - Fatime
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°16°

Portugáliában nagy a baj, vesztegzárat hirdet a főváros

Lisszabonban és térségében a koronavírus-járvány terjedése miatt a helyi lakosok péntek délután három és hétfő reggel hat között nem hagyhatják el a területet a következő hetekben, és a beutazás sem engedélyezett.Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig lesz érvényben az intézkedés – írja az MTI a portugál kormány közlése alapján. 

A tízmillió lakosú Portugáliában pár napja hirtelen ugrást tapasztaltak az új fertőzések számában: keddről szerdára 1350-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, ami február óta a legnagyobb emelkedés. A legtöbb új esetet Lisszabonból és környékéről jelentették.

Vieira da Silva kormányszóvivő szerint a lisszaboni járványügyi mutatók a koronavírus elsőként Indiában felfedezett, delta variánsa miatt romlottak. A variáns Nagy-Britanniában is sebesen terjed, ahonnan alig egy hónapja beutazhatnak a látogatók Portugáliába.

„Tudjuk, hogy az utazási korlátozás nem könnyű, és ez nem az, amit az emberek akarnak, de szükségesnek érezzük bevezetését, hogy megvédjük az ország többi részét” – mondta a beutazás tiltásáról sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató