2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A belga általános iskolákban bevezetik a harmadik nemet

A belga általános iskolák felső tagozataiban bevezetik a harmadik nemet, tehát a jövőben nem csupán fiú és lány, hanem semleges nemű is lehet egy belgiumi gyermek, a helyi politikai elit és a transzmozgalom kívánságának megfelelően. Ez a gyermekeket 11 éves kortól fogja érinteni.

Belgiumban már idén szeptembertől bevezethetik a harmadik, úgynevezett „semleges" nemet az általános iskolák felső tagozataiban: a gyermeküket az iskolába beírató szülők ezentúl a fiú vagy lány megjelölésen kívül

A „SEMLEGES NEMŰ GYERMEK" OPCIÓT IS BEIKSZELHETIK A KITÖLTENDŐ FORMANYOMTATVÁNYON

– írja a Sputnik France.

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK FELSŐ TAGOZATAIBA A GYERMEKEK 11 ÉVES KORTÓL JÁRHATNAK. 

A harmadik „biológiai" nem bevezetésével az iskolai vécéket, öltözőket és sportfoglalkozásokat is átalakítják, átszervezik.

A kezdeményezés Caroline Désirhez, a belga oktatásügyi miniszterhez fűződik, aki ezzel a lépéssel szeretne küzdeni a 11 éves belga gyermekekkel szembeni, állítólagos homofóbia és transzfóbia ellen, és egyúttal garantálná az LMBTQ-gyermekek (és családjuk) elfogadását a belgiumi oktatási intézményekben.

A miniszter elmondta, hogy

a transznemű (transgender) tinédzserek védelmének és támogatásának érdekében jelentős anyagi forrásokat is felszabadít. 

Az iskolai közösségek „érzékenyítéséhez", amely a miniszter reményei szerint az érintett transzgyermekek jobb befogadását eredményezi majd,

A TRANSZNEMŰSÉGRŐL SZÓLÓ POZITÍV HANGVÉTELŰ FELVILÁGOSÍTÓ VIDEÓKAT FOGNAK VETÍTENI AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ALSÓ ÉS FELSŐ TAGOZATAIBAN, VALAMINT RENDSZERES TALÁLKOZÓKAT SZERVEZNEK HOMOSZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ EMBEREKKEL.

Belgiumban 2020 októberében lépett hivatalba Európa első, vállaltan transznemű kormánytagja, a zöld párti (Groen) Petra de Sutter személyében. Petra de Sutter egyenesen miniszterelnök-helyettes lett, emellett ő viszi a közigazgatási tárcát is.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató