2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Schmuck Bözsi kormányváltásról álmodozik, szerinte az LMP a garancia

Az LMP társelnöke szerint a zöld fordulat nem opció, hanem az egyetlen járható út, pártjuk pedig a garancia arra, hogy a mai ellenzékből felálló új kormány ezt megvalósítja.

Schmuck Erzsébet hétfői, online sajtótájékoztatóján ezért mindenkit arra kért: mondja el a véleményét az ellenzéki pártok minimumprogramjáról, így annak környezetvédelmi vonatkozásairól is.

Egy igazságos, fenntartható és élhető Magyarország kialakítására van szükség – hangsúlyozta, hozzátéve: ki kell javítani a Fidesz-kormánynak az emberek és a környezet ellen elkövetett bűneit. Emellett egy új kormánynak meg kell küzdenie a koronavírus utáni gazdasági, szociális és klímaválsággal is.

Utóbbit óriási feladatnak nevezte Schmuck Erzsébet, aki ambiciózusabb klímacélokat ígért, valamint a lakóépületek szigetelésének, energetikai korszerűsítésének támogatását, az ugyanis tartós rezsicsökkentést eredményezne a családoknak.

A megújuló energia szélesebb körű használatát is szorgalmazta, valamint a természetvédelem megerősítését. Olyan országot szeretnénk, ahol az első az egészség, legyen szó levegőszennyezettségről vagy az élelmiszerek minőségéről – mondta.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató