2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gulácsi a szivárványos stadionról: Nem az aréna színével foglalkozunk, hanem a mérkőzéssel

A válogatott kapusa müncheni sajtótájékoztatóján mondta el, hogy ők a mérkőzéssel foglalkoznak, Marco Rossi szerint a válogatott tagjai mindenki felé tiszteletet mutatnak.


 

Münchenben adott sajtótájékoztatót a magyar válogatott képviseletében Gulácsi Péter és Marco Rossi. Utóbbi szereplése szivárványügyileg különösen pikáns, hiszen a Németországban Gulácsinak már volt egy nagy visszhangot keltett kiállása a szivárványcsaládok mellett, most pedig épp a magyar pedofilellenes törvény miatt szerették volna szivárványszínűre kivilágítani a müncheni stadiont a Magyarország-Németország meccs előtt. Bár az UEFA nem engedte, a német DFP hírügynökség rákérdezett Gulácsinál, mi a véleménye arról, hogy nem kap ilyen kivilágítást a stadion.

„Nem a mi döntésünk, nincs beleszólásunk, nem ezzel foglalkozunk az öltözőben, hanem a mérkőzéssel, mert tudjuk, hogy mekkora sansz van előttünk. Mindenki tudja, mi a véleményem a világ dolgairól, de most képviseljük az országunkat, és szeretnénk kihasználni ezt a vissza nem térő alkalmat.”

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint jobban kell játszani, mint a franciák ellen, azért mentek Münchenbe, hogy megpróbálják ezt. A franciák ellen egyébként főként a játék olvasásában fejlődtek, de most még több kell, jól kell majd támadni is, hiszen győzelmi kényszerben van a magyar csapat.

„A foci egyszerű játék, ha nálad van a labda, támadnod kell, ha nem, akkor védekezni. Általában, aki a labdát többet birtokolja, az a jobb technikai képességű csapat. Ha végig támadni akarnánk, akkor hatot kapunk. Tisztában vagyunk a gyengeségünkkel, csak a hibátlan teljesítmény segíthet rajtunk, és talán az is kell, hogy a németek ne a legjobb teljesítményüket nyújtsák. A franciák ellen nyerhettünk volna, ha kis szerencsénk van, most is kell a szerencse majd” – mondta.

„Van jogunk hinni, hogy meg tudjuk valósítani az álmunkat, mert olyan keményen dolgoztunk az elmúlt 35 napban. Elismerést érdemelnek a srácok, mert még versenyben vagyunk.”

Rossi megosztotta azt is, hogy

politikai ügyekről ugyan soha sem beszélnek az öltözőben, de érzékenyek a társadalmi kérdésekre, és mindig mindenki irányába maximális tiszteletet mutatnak.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató