2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szezám utca és a Pride: meleg apák a képernyőn

A Szezám utca elképesztő történelmet tudhat magáénak: a gyerekműsor 1969-ben indult, és több mint 4500 epizód van mögötte. Most meg már két meleg apa jelent meg a műsorban... így érzékenyítik a gyerekeket. Ezek meg visítanak, ha összemossák őket a pedofíliával.

A Pride hónap előtt tisztelgő epizódban az egyik szereplő, Nina mutatja be Elmónak és barátainak a bátyját, akinek történetesen férje van, sőt egy kislánya is.

Az epizód egyik rendezője, Alan Muraoka a Facebookon azt írta, a Szezám utca mindig is egy befogadó közeg volt. „A szeretet az szeretet, és boldogok vagyunk, hogy hozzáadhatjuk ezt a különleges családot a mi Szezám családunkhoz” – írta.

„A Szezám utca „Családi nap” című epizódja azt az egyszerű és fontos üzenetet hordozza, hogy a családok sok formában létezhetnek, és hogy a szeretet és az elfogadás mindig a legfontosabb összetevője egy családnak” – reagált az egyik jogvédő szervezet vezetője.

A Szezám utca az elmúlt években sokszínű karaktereket épített be a műsorba, és olyan témákat érintett, mint az éhezés, a függőség vagy a rasszizmus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató