2021. július 27. - Liliána, Olga
EUR : 361.48
USD : 306.75
Időjárás ikon34°22°

Varga Judit: Az Európai Unió mára az ideológiai viták túszává vált

Varga Judit bejegyzésében emlékeztetett arra, az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsának keddi ülésén "utolsó pontként ismét előkerül Európa beteg, megfáradt politikai furkósbotja, a 7. cikkely szerinti eljárás".

"A jogállamisági zsarolás-sorozat nem is lehetne aktuálisabb most, az Európai Unió Jövőjéről szóló Konferencia kezdetén, amely szintén kiemelt témája a mai napnak" - jegyezte meg, hozzátéve,

az EU "mára ideológiai viták túszává vált".

Mint írta,

"ennek ékes példája az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely hazánk ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt".

"Miközben mi a gyermekek, a szülök, a családok alapvető jogait védjük, az európai liberális gőzhenger hazugsággyára ismételten hazánk rossz hírét próbálja kelteni és nemzetközi beavatkozásért kiált" - írta.

Varga Judit szerint azért vannak ma Luxembourgban, hogy visszaverjenek "minden alaptalan támadást és megóvjuk hazánk becsületét".

"Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált. Mi olyan Európát akarunk, ahol a tagállamok eltérő ideológiai és kulturális nézetei miatt nem jár szankciós mechanizmus és megbélyegzés. Hiszünk abban, hogy Európa jövője a természetes közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll" - írta az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kiemelte: "ezek azok a közös értékek, amelyeket meg kell védenünk".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató