2021. július 31. - Oszkár
EUR : 358.81
USD : 302.1
Időjárás ikon34°20°

A német világbajnok szivárványos pólóban jelent meg a sajtótájékoztatón

Manuel Neuer szerdán is szivárványos karszalagot visel majd.


 
A magyar labdarúgó-válogatott után kedden este a németek is megtartották utolsó, hivatalos sajtótájékoztatójukat a szerdai Németország–Magyarország mérkőzés előtt – írja az Index.

Hummels szivárványszínű pólóban pózolt

Mats Hummels ezúttal egy Love Unites feliratú, szivárványszínű pólóban jelent meg. „Igyekszünk ugyanúgy futballozni, mint Portugália ellen. Ez egy hazai meccs, tízezer német szurkoló lesz a stadionban, szeretnénk őket büszkévé tenni” – mondta a védő, aki újra fitt, és minden bizonnyal kezdeni fog szerdán. „A magyarok megmutatták, hogy az első két meccsen a 3-5-2-es felállásból nagyon jól tudnak védekezni, fegyelmezettek, szenvedélyesen játszottak. Nemcsak védekezésben voltak jók, hanem támadásban is. Van néhány ismert arc a csapatukban, a Bundesligából jól ismerjük őket. Türelmesek leszünk, de passzívak nem, nagy labdabirtoklásra számítunk, mélységi futásokat szeretnénk kialakítani. Tudjuk, ez nem könnyű, hiszen nehéz ellenfélről van szó, nem lesz minden percben lehetőségünk. Nem becsüljük le Magyarországot.”

Robin Koch, ugyancsak német válogatott labdarúgó az Instagramra töltött fel egy videót, amelyen látható, hogy néhány válogatott játékos együtt gitározik, és énekel a csapat bázisán. Újságírói kérdésre válaszolva

Hummels elmondta, ha továbbjutnak, az Over the Rainbow című dalt is eléneklik majd.

„Érthető, hogy miért döntött úgy az UEFA, ahogy, de legalább beszélünk róla. Kell is beszélni, és ez már önmagában egy siker, hogy társadalmi párbeszéd zajlik. Nem hiszem, hogy ez akkora port kellene hogy kavarjon” – mondta a védő.

Kiderült továbbá, hogy a német válogatott csapatkapitánya, Manuel Neuer szerdán is szivárványos karszalagot visel majd, továbbá

az Allianz Aréna mellett a magyarok elleni meccs előtt nagyjából 11 ezer szivárványos zászlót és 4500 matricát oszt ki a CSD Deutschland szervezet.

Nemzeti színekbe borul a német-magyar meccs alatt a Groupama Aréna

Ahogy korábban megírtuk, a Ferencváros szurkolói is reagáltak az Allianz Aréna szivárványszínbe borításának ötletére.

„Teljes mértékben elhatárolódunk mindenfajta ilyen jellegű propagandától egy ilyen nagy múltú és nívós sporteseményen, mint a labdarúgó Európa bajnokság. Ennek itt nincs helye, annál inkább a nemzeti színeknek!” – írták közleményükben, amelyben arra kérik Kubatov Gábort és a Ferencváros vezetését, hogy a válogatott szerdai mérkőzése alatt boruljon nemzeti színekbe a Groupama Aréna.

„Fejezzük ki támogatásunkat a Hazánk és a magyar válogatott felé és mutassuk meg, hogy másnak ezeken a sporteseményeken helye nincs!” – fogalmaztak.

Kubatov Gábor reakciója sem késett: 

Természetes. A haza minden előtt”

– írta a kérésre válaszolva a Fradi elnöke a közösségi oldalán.

Emellett pedig felhívást intézett a többi klubhoz: „arra kérem a többi klubvezetőt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!” – olvasható a Facebook-posztjában. Ehhez csatlakozott Debrecen, Győr és Szombathely is.

A kezdeményezés közvetlen előzménye, hogy több német stadion is LMBTQ-színekbe borul, hogy tiltakozzon az UEFA döntése ellen, amelyben megtiltották, hogy az Allianz Aréna a szerdai meccsen szivárványos színekben pompázzon.

Forrás: Mandiner nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató