2021. július 29. - Flóra, Márta
EUR : 359.25
USD : 303.7
Időjárás ikon32°20°

Az olimpiai dobogón akarja elégetni az USA zászlaját a transznemű olimpikon

Chelsea Wolfe, amerikai transznemű női olimpikon, aki a tokiói ötkarikás játékokon a freestyle BMX kerékpársport bajnokaként képviselheti az Amerikai Egyesült Államokat, tavaly egy Facebook bejegyzésben kijelentette, hogy kizárólag azért szeretne a dobogó legfelső fokára lépni, hogy a világ szeme láttára égethesse el az USA nemzeti lobogóját.

Wolfe-nak a szokatlan motivációjára az adott okot, hogy az akkori amerikai elnök, Donald Trump meggyőződéssel hangsúlyozta, hogy a transznemű női sportolókat a versenysportokban biológiai férfiként kellene kezelni és elbírálni. Wolfe az USA lakosságát sokkoló kijelentését azonnal eltávolította a közösségi médiaoldaláról, de a Fox News televízió így is felkapta az ügyet. Wolfe a Fox News kérdésére kifejtette, hogy a nemzeti lobogó elégetésével nem Amerikát szeretné megalázni, hanem ezzel a gesztussal akar fellépni a fasizmus ellen, ha érmet nyer.

A biológiai férfiként született Chelsea Wolfe 28 éves, és a tokiói olimpián az amerikai BMX csapat tartalékosaként vesz majd részt.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató