2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Putyin szerint az USA szervezte a kijevi Majdant

Mint arról hírt ad a dilo.net.ua, Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az Ukrajnában ma méltóság forradalmának nevezett fegyveres hatalomváltást az USA-ból szervezték és irányították.


 
Az orosz elnök immár sokadik alkalommal állította, hogy a kijevi Majdan egy külföldről szervezett és pénzelt alkotmányellenes fegyveres puccs volt, amely Ukrajna széthullásához vezetett. Ukrajnában semmi értelme nem volt az ilyen erőszakos hatalomváltásnak. Viktor Janukovics akkori elnök ugyanis hajlandó volt eleget tenni az ellenzék valamennyi követelésének.

AZ USA MÉGIS BEINDÍTOTTA A PUCCSOT, AMELYHEZ AZ EU IS ASSZISZTÁLT. EZZEL KIPROVOKÁLTÁK ÉS ELÉRTÉK, HOGY A KRÍM ELSZAKADJON UKRAJNÁTÓL.

Számos ország számára ez egy ultimátum volt, állítja Vlagyimir Putyin, amellyel választás elé lettek állítva: a Nyugattal tartanak, vagy Oroszországgal?

Ennek az “agresszív politikának” a következményeit szemlélteti a 2014-es “ukrajnai tragédia”, amelyben Vlagyimir Putyin szavai szerint Európa tevőlegesen támogatott egy “fegyveres, alkotmányellenes államcsínyt” Ukrajnában.

“EZZEL KEZDŐDÖTT MINDEN”

– vélekedett az orosz elnök, aki szerint az Egyesült Államok által szervezett és az Európai Unió tagállamai által támogatott puccs vezetett Ukrajna megosztottságához és ahhoz, hogy a Krím félsziget “kilépett” Ukrajnából.

Ugyanakkor Oroszország mindennek ellenére továbbra is nyitott a “fair és kreatív együttműködésre” – fejtette ki az orosz elnök.

Forrás: Karpathir.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató