2021. augusztus 04. - Dominika, Domonkos
EUR : 355.16
USD : 298.86
Időjárás ikon29°18°

Salvini szerint a labdarúgók térdelése nem segít a rasszizmussal szemben

Köszönet a focistáinknak, mert álmot adnak nekünk, hagyjuk ki őket a politikából, a vitából és az abszurdumból. Ne parancsoljanak nekik, hogy térdeljenek le.


 Közösségi felmérést végzett Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali kormánypárt vezetője kedden a labdarúgó-Európa Bajnokság mérkőzésein a rasszizmus és diszkrimináció elleni tiltakozás jeleként letérdelő játékosokról. A válaszolók 76 százaléka úgy vélte, hogy a gesztus nem szolgálja a célt.
 
Matteo Salvini azt kérdezte a közösségi oldalait látogatóktól, hogy a labdarúgó mérkőzések kezdetén térdelő játékosok gesztusa szükséges-e.
 
Néhány óra alatt több mint egy millióan látogatták meg a Liga vezetőjének oldalait, nyolcezren kommentálták, és több mint ötvenezren szavaztak. Hetvenhat százalék válaszolt nemmel Matteo Salvini kérdésére.


 
Korábban Enrico Letta a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára elfogadhatatlannak nevezte a válogatott magatartását, és arra szólított fel, hogy minden játékos térdeljen le.
 
"Nem ez határozza meg a rasszizmussal szembeni küzdelem vállalását" - fogalmazott ugyancsak kedden Paolo Corbi, az olasz labdarúgó válogatott sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a csapat egésze elutasítja a rasszizmus minden formáját. Hozzátette, a jelképes tiltakozó gesztushoz való csatlakozás hiánya nem jelenti a rasszizmus elutasításának a hiányát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató