2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

49 fokos az aszfalt az M7-esen

Az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készített hőkamerás felvételeket a Magyar Közút.



Azt tapasztalni a felvételeken – derül ki a Magyar Közút közleményében, hogy az elválasztósávban lévő növényzetnél 32 fok körüli a hőmérséklet, míg az autópálya lehajtó ágán, ahol kisebb a forgalom és az autók menetszele is kevésbé „hűti” a burkolatot, ott már közel 49 fokot mértek. Hozzáteszik, hogy az aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok feletti hőmérséklet a jellemző! Ilyen időjárási körülmények között ez azt is jelenti, hogy egy friss aszfaltozásnál még a szokásosnál is több időt kellett várni, hogy megfelelő hőmérsékletre hűljön vissza a burkolat – jegyzik meg.

Az elmúlt napokban egyébként a társaságnál valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendeltek el. „A munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodunk az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakembereinkről hőség idején. Biztosítjuk számukra a megfelelő hőmérsékletű ivóvizet, a megfelelő öltözéket, védőkészítményeket stb” - hangsúlyozzák.

Az úton folyó munkákat a lehetőségekhez képest megpróbálják megfelelően átütemezni napszakokon belül úgy, hogy közben a szükséges beavatkozásokat is maradéktalanul elláthassuk. De nemcsak magukra, az úton lévőkre is gondolnak, így ha szükséges és lehetséges, akkor a jelentősebb torlódások idején, ha huzamosabb ideig áll a forgalom, akkor vízosztásra is felkészültek a mérnökségek.

A közlekedőket arra kéri a Magyar Közút, hogy a következő napokban is fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a hőség orvosmeteorológiai szempontból is megviseli a járművezetőket, emiatt érezhetően sok a közúti baleset is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató