2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

AIDS-cel akarta megfertőzni a rendőröket a migráns

Szándékosan a vérével kezdte el köpdösni az illegális bevándorló a rendőröket Róma egyik befogadó központjában, miután azok megpróbálták letartóztatni, mert elkezdte szétverni a befogadóközpontot.
 Egy illegális bevándorló hétfő reggel különösebb ok nélkül törni-zúzni kezdett, először szétverte a befogadóközpont ajtóit, betörte az ablakokat, és a központ alkalmazottait is fenyegette.
 

Az afrikai férfi a rendőrök kiérkezése után sem nyugodott meg, egy tűzoltó készülékkel, és egy vészkijárat ajtóból kitépett fogantyúval próbálta megütni a tiszteket, miközben folytatta az épület szétverését. A rendőri erősítés megérkezése után pedig

szándékosan elvágta a karját, kiszívta a vért a sebből, és azzal kezdte el köpdösni rendőröket, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy megfertőzze őket AIDS betegséggel.

 A migránst mindezek ellenére sikerült elfogni, de még az őrizetbe vétel után is rugdosta, lökdöste, és ütlegelte a rendőröket, akiket az eset után AIDS tesztnek kell alávetni. A migráns előzetes letartóztatásban marad a tárgyalás befejezéséig.
 
A Liga tanácsosa, Laura Corrotti is elítélte az esetet, és azt is, hogy a befogadóközpontban napról napra romlanak az állapotok. "A főváros keleti területeinek lakosait egyre inkább magára hagyja egy olyan adminisztráció, amely öt év alatt semmit sem tudott reagálni a helyiek segítségkéréseire".
 
A Róma külvárosában található befogadóközpontban elhelyezett 21 éves, Maliból származó Traore Soumalia már nem először követett el erőszakos cselekményeket a befogadó központban, legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor a befogadóközpont matracait, és bútorait gyújtották fel azért, hogy tiltakozzanak öt észak-afrikai származású drogdíler letartóztatása ellen.
 
Rómában egyre gyakrabban követnek el illegális bevándorlók erőszakos cselekményeket, két nappal korábban a Termini vasútállomáson egy papírokkal nem rendelkező 44 éves, ghánai illegális bevándorló kezdte el késsel fenyegetni a járókelőket, majd pedig a kiérkező rendőröket is többször meg akarta támadni. A rendőrök a támadó megállítása érdekében végül ágyékon lőtték a migránst, akit később kórházba szállítottak, de nincs életveszélyben.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató