2021. július 29. - Flóra, Márta
EUR : 359.25
USD : 303.7
Időjárás ikon32°20°

Fenyegetőznek a hollandok: ha huhogás lesz Budapesten, akkor levonul az egész csapat

Georginio Wijnaldum azt mondta, hogy lehet, hogy levonul a pályáról, ha a szurkolók rasszista bekiabálásokkal zavarják meg a vasárnapi holland-cseh meccset a Puskás Arénában – írja az ESPN.

Azt is bejelentette, hogy a szivárványszínű karszalagját viseli majd.

„Nem csak Magyarország ellen. A karszalag rengeteget jelent, mert kiállunk a sokszínűség mellett. A szerelem mindenkié, ami azt jelenti, hogy mindenki a részese, és mindenkinek szabadon, önazonosan kéne élnie. (…) Játékosokként arra használhatjuk a hangunkat, hogy segítsünk, ahol csak tudunk”

– nyilatkozta Wijnaldum.Manuel Neuer, a németek csapatkapitánya szintén szivárványszínű karszalagot viselt egy meccsen, amit az UEFA ki is vizsgált. Akkor úgy döntöttek, hogy nem kap büntetést, mert egy „jó ügyet támogatott”. Ennek ellenére nem engedélyezték, hogy az Allianz Aréna szerdán szivárványszínben legyen kivilágítva.

Wijnaldum szerint az UEFA-nak aktívabban kéne védenie a játékosokat a rasszista, diszkriminatív szurkolókkal szemben, ez nem a játékosok dolga kéne, hogy legyen. Azt mondta, hogy nem biztos benne, hogy reagálna egy ilyen szituációban.

„Először azt gondoltam, hogy elhagynám a pályát, de talán most már nem így látom, mert az ellenfél azt gondolhatná, hogy »Had kiabáljanak rasszista sértéseket, mert így lesétálnak a pályáról«️. Előfordulhat, hogy így teszek, de előtte megbeszélném a játékosokkal”

– magyarázta a holland csapatkapitány.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató