2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Orbán Viktor Brüsszelben: "arról van törvényünk, hogyan védjük meg a gyermekek és a szüleik jogait”

Orbán Viktor az uniós csúcsra érkezve leszögezte, hogy nem fogja visszavonni a pedofilellenes törvényt, szerinte ennek a jogszabálynak semmi köze a homoszexualitáshoz. Azt is megemlítette, hogy ő egy szabadságharcos.


Az elsők között érkezett a magyar miniszterelnök az EU-csúcsra, ahol a külföldi újságírók azonnal a múlt héten elfogadott magyar jogszabályról kezdték faggatni. A miniszterelnök rövid válaszokat adott.

“Nincs semmiféle törvényünk a homoszexualitásról, arról van törvényünk, hogyan védjük meg a gyermekek és a szüleik jogait”

 Ilyen párbeszéd is lezajlott Orbán és egy külföldi újságíró között:

- Mit szól ahhoz, hogy Ursula von der Leyen szégyenletesnek nevezte a törvényt?

- Válaszoltam neki azonnal.

- Mit reagált?

- Amit mondtam.

Kijelentette azt is, hogy ő a jogok harcosa, aki egy szabadságharcos volt a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitást még büntették. Küzdöttem a szabadságukért és a jogaikért, tehát

védem a homoszexuális fickók jogait

 

- szögezte le, hozzátéve, hogy ez a törvény nem erről szól, hanem a "gyerekek és a szülők jogairól".

Később a HírTV kérdésére a magyar labdarúgó-válogatott németek elleni mérkőzést értékelve azt mondta, hogy a magyar játékosok “halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben, olyan körülmények között, amit mindenki ismer és láthatott”. Szerinte a sport globális, és “ha a sportot összekeverjük a politikával, akkor egész nagy területeket, akik kulturálisan más állásponton vannak, mint mi, kizárjuk a globális sportból, ez nem helyes, a sportot el kell választani a politikától”.

Azt mondta, hogyha a sokat bírált magyar szabályozás szóba kerül a tanácsülésen, akkor nagyon szívesen elmondja mindenkinek: ez a törvény nem a homoszexualitásról, hanem a gyermekek szexuális tartalmú neveléséről szól, amelynek eldöntése kizárólag a szülők joga.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató