2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri: A fideszesek már elkezdtek pakolni, az Orbán-kormány bukásra készül

Ezt írta a Facebookon az alkalmatlan srác, akinek a keze alatt rohad a főváros...

„Szinte minden nap újabb hír jelenik meg, ami azt igazolja, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány bukásra készül, ezért már elkezdtek pakolni. Ennek a pakolásnak a lényege, hogy a közpénzből magánvagyont csinálnak, a közérdek helyett a saját magánérdekeiket érvényesítik. Ebbe a sorba illik a magánalapítványokba kiszervezett hatalmas közvagyon, és nyugodtan idesorolhatjuk a magyar autópályák privatizációjának bűnös tervét is. Most azonban úgy látszik, a pakolással együtt a takarítás is elkezdődhetett. A nyomok eltüntetése. Nehéz máshogy látni az adóhatóság elnökének leváltását és az új NAV-elnök személyének kiválasztását.

Az a Vágujhelyi Ferenc lett az adóhatóság elnöke, aki az elmúlt évek talán legpontosabban feltárt korrupciós ügyének egyik kulcsszereplője volt, tegyük hozzá, a miniszterelnök vejének testvérével közösen. Amerikai hatóságok tárták fel, hogy magyar állami szervek, köztük a NAV, súlyosan túlárazva, előre lezsírozott közbeszerzésekkel vásároltak Microsoft-szoftvereket. A dokumentumok kormányzati szereplőknek kifizetett kenőpénzekről is szólnak. Ennek az szoftverbeszerzésnek akkori informatikai elnökhelyettesként Vágujhelyi Ferenc, informatikai főosztályvezetőként pedig Tiborcz István testvére volt a kulcsfigurája. Vágujhelyinek akkor mennie is kellett a NAV-ból, ahova most elnökként térhet vissza.

Az elmúlt napokban ráadásul több jelzés is érkezett hozzám, hogy a NAV új elnöknek konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata. A történelem úgy látszik, ismétli önmagát: mindannyian emlékezhetünk az első Orbán-kormány idején Simicska Lajos akkori adóhatósági elnökhöz kötődő hosszú bájtok éjszakájára.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató