2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szivárványos mezzel és óriási szivárványzászlóval gyalázzák hazánk hágai nagykövetségét

Holland sajtóforrások arról számoltak be péntek reggel, hogy

hazánk hágai nagykövetségének épületére óriási szivárványzászlót akasztottak.

Az akció mögött egy podcast készítői állnak, akik Magyarország hágai nagykövetével akartak beszélni a pedofília ellenei magyar törvényről. A nagykövetség épületénél megjelenők között volt a D66 nevű holland liberális párt egy politikusa, Jeanet van der Laan is. A D66 a Mark Rutte miniszterelnök-féle Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért (VVD) közeli politikai szövetségesének tekinthető.

Külügyi források megerősítettték lapunknak az akció tényét. A közel huszonöt méteres zászló körülbelül egy órán át lógott a magyar nagykövetség épületén. A lobogót rendőri intézkedés nyomán távolították el.

A szervezők a podcast Twitter-oldalán videóit is bemutattak a kétszereplős mutatványról. A felvételen előkerül egy szívárványszínkekbe öltöztetett, magyar címeres futballmez is.

Mark Rutte holland miniszterelnök vezetésével a brüsszeli EU-csúcson össztűz alá került a pedofiltörvény. A liberális kormányfő egyenesen Magyarország térdre kényszerítéséről beszélt, s hazánk uniós távozását is kilátásba helyezte. Geert Wilders, a holland ellenzék vezetője még csütörtök este Magyarország védelmére kelt, mondván: Rutte bizony nem minden holland nevében beszél. Péntek kora délután egy másik holland konzervatív párt, a Fórum a Demokráciáért vezetője is kiállt hazánk mellett. Thierry Baudet azt írta a Twitteren: a pártja támogatja Magyarországot és Orbán Viktort.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató