2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az Európai Parlament úgy döntött, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek

A Gyurcsány-párt, a radikális baloldali Momentum és az MSZP utolsó megmaradt európai parlamenti (EP) képviselője, Ujhelyi István szerint a transznemű (transgender) férfiak teherbe eshetnek és következésképpen szülhetnek – legalábbis egy ilyen tartalmú jelentést szavaztak meg, amelyet Predrag Fred Matić horvát baloldali politikus terjesztett elő. A Fidesz, a KDNP és az RMDSZ EP-képviselői természetesen nemmel voksoltak a genderőrület legújabb, egyben leginkább hajmeresztő megnyilvánulására.

Szülhetnek a férfiak is

– egyebek mellett ezt a kitételt is tartalmazza az Európai Parlament csütörtöki ülésén elfogadott jelentés, így kommentálta a szavazás végeredményét a kolozsvári székhelyű Krónika című magyar napilap.



A 378 szavazattal, 255 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett tető alá hozott állásfoglalás kijelenti, hogy a szexuális, illetve reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek.

A horvát baloldali európai parlamenti képviselő, Predrag Fred Matić nevével fémjelzett dokumentum (a továbbiakban: Matić-jelentés) alapvető emberi jogként beszél az abortuszról.

Mint az a közel negyven oldalas jelentésben áll, a tagországoknak felül kellene vizsgálniuk a terhességmegszakításról szóló nemzeti szabályaikat, hogy azok mielőbb összhangba kerüljenek „a nemzetközi standardokkal".

Az MTI beszámolója alapján a szavazás előtt egy nappal, szerdán a horvát baloldali politikus a következőképpen kommentálta az általa előterjesztett jelentést:

az elfogadásra váró szöveg kiegyensúlyozott, modern és amellett hogy kiáll a nők önrendelkezési joga mellett, a lehető legliberálisabban közelíti meg a szexuális orientáció kérdését.

Mint mondta, a jelentés felveszi a harcot az abortuszellenesekkel, de hozzátette, hogy a terhességmegszakítás nem a legajánlatosabb eljárás.

„Hangsúlyoznunk kell, hogyaz abortusz alapvető emberi jog, nem hagyhatjuk, hogy a világ visszasüllyedjen a XVII. századba" – emelte ki a baloldali EP-képviselő.

A MATIĆ-JELENTÉSBEN EGYÉBKÉNT 126-SZOR SZEREPEL A „GENDER" KIFEJEZÉS.

A dokumentum szerint olyan oktatást kell biztosítani az általános (!) és középiskolás diákoknak, ami többek között tükrözi a szexuális irányultságok sokszínűségét, valamint a különböző nemi identitásokat.

A magyarországi baloldali EP-képviselők szerint a férfiak is szülhetnek

A csütörtöki szavazáson név szerint voksoltak az EP-képviselők a Matić-jelentésről. Az EP honlapján lévő szavazás eredményéből az derül ki, hogy a magyar baloldali EP-képviselők igennel szavaztak a jelentésre. Így tettek tehát a Gyurcsány-féle DK politikusai (Gyurcsányné, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor és Molnár Csaba), a momentumosok (Cseh Katalin és Donáth Anna), illetve az MSZP utolsó megmaradt EP-képviselője, Ujhelyi István

A Fidesz (Bocskor Andrea, Deli Andor, Deutsch Tamás, Gál Kinga, Győri Enikő, Gyürk András, Hidvéghi Balázs, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Tóth Edina, Trócsányi László) és az RMDSZ politikusai (Vincze Loránt, Winkler Gyula)

VALAMENNYIEN NEMMEL SZAVAZTAK, ÍGY TETT A KDNP-S HÖLVÉNYI GYÖRGY IS.

A jelentés természetesen foglalkozik az LMBTI-közösség, a biszexuális nők és a transzemű (transgender) személyek reprodukciós jogaival, de a legérdekesebb rész az, amelyben azt állítja, hogy a férfiak is teherbe eshetnek, illetve szülhetnek:

„MIVEL BIZONYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A TRANSZNEMŰ FÉRFIAK ÉS A NEM BINÁRIS SZEMÉLYEK IS TEHERBE ESHETNEK, ÉS AZ ILYEN ESETEKBEN RÉSZESÜLNIÜK KELL A TERHESSÉGGEL ÉS SZÜLÉSSEL KAPCSOLATOS GONDOZÁSRA VONATKOZÓ INTÉZKEDÉSEKBEN, A NEMI IDENTITÁSUK ALAPJÁN VALÓ HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉSTŐL MENTESEN".

A magyarországi baloldali EP-képviselők tehát egyöntetűen megszavazták, hogy a férfiak (egész pontosan a transznemű férfiak) teherbe eshetnek és persze szülhetnek...

Így vélekedik a KDNP-s Hölvényi György a Matić-jelentésről

Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője az állásfoglalás megszavazásával kapcsolatban az MTI-nek adott telefonos nyilatkozatában hangsúlyozta:a jelentés önmagában sérti az emberi jogokat, mivel a szólásszabadság korlátozására szólít fel.Mint mondta, az abortusszal kapcsolatos veszélyekről szóló mentális és egészségügyi felvilágosítást gyűlöletbeszédnek és tévesen a nőkkel szembeni megkülönböztetésnek minősíti.

KORLÁTOZNÁ TOVÁBBÁ A LELKIISMERETI SZABADSÁGOT IS AZÁLTAL, HOGY AZ ABORTUSZ VÉGREHAJTÁSÁNAK ELUTASÍTÁSÁT AZ ORVOSI ELLÁTÁS MEGTAGADÁSÁVAL TESZI EGYENLŐVÉ. EMELLETT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJA A TAGORSZÁGOK ALKOTMÁNYOS ÉS ERKÖLCSI HAGYOMÁNYAIT A TERHESSÉGMEGSZAKÍTÁS HATÁROK ÉS KORLÁTOK NÉLKÜLI ENGEDÉLYEZÉSÉVEL.

A képviselő szerinta jelentés hivatkozási alap kíván lenni majd ahhoz, hogy az EP radikális baloldali többsége beleszólhasson a szigorúan tagállami hatáskörökbe, a szülők nevelési kötelezettségeibe, amellett, hogy sérti a magánélethez való jogot is.

„Hallatlan, hogy a szélsőséges ideológiákat valló baloldali EP többség első feladata a koronavírus-járvány idején is, hogy áterőltessen egy ilyen jellegű jelentést, amely a tagállamok egészségpolitikával és oktatással kapcsolatos kizárólagos hatáskörébe avatkozik be" – hangsúlyozta Hölvényi György.

Ez az RMDSZ véleménye a férfiak szüléséről

A Krónika szerint Horváth Anna, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Kolozsvár volt alpolgármestere a következőképpen vélekedett az EP által megszavazott Matić-jelentésről:Nem tudom eldönteni: sírjak vagy nevessek.... Egyesek szerint az EU legégetőbb feladata lehetővé tenni, hogy a férfiak is szülhessenek gyereket. Nesze neked családpolitika...

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató