2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Lötyög a moslék: Pécsett kizárták a Momentumot a város vezetéséből

Miután a Mellár Tamás nevével fémjelzett Mindenki Pécsért Egyesület kizárta soraiból Péterffy Attila polgármestert, utóbbi támogatói – a DK, a Jobbik, az MSZP és az Öttorony – új frakciót alakítottak a pécsi közgyűlésben. Az új frakciószövetség neve: Pécs Jövőjéért – írja a Szabad Pécs, amely szerint a Momentumot gyakorlatilag kitették Pécs vezetéséből.



A korábbi, a baloldali összefogást támogató képviselőkből 14 fő maradt, ami pont elég a pécsi közgyűlésben a minősített többséget igénylő szavazások végigviteléhez – írja a lap. 

"A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért!”

– írták.

Az irat egyértelműsíti, hogy a Momentumot és az alpolgármesteri tisztségétől nemrég megfosztott Bognár Szilviát gyakorlatilag kitették a városvezetésből. Persze, ha addig nem, ezt csütörtökön este már egészen biztosra lehetett venni, sőt gyakorlatilag már akkor és azzal nyilvánvalóvá lett az új helyzet, hogy az új frakciószerződést nem írta alá a Momentum három pécsi városházi képviselője, illetve Bognár Szilvia, a város volt alpolgármestere, ők a lap szerint kikerülhetnek Pécs vezetéséből.

A Szabad Pécs szerint az új nagyfrakció vezetője a DK-s Kunszt Márta lehet. A fordulatot ugyanakkor támogathatja a momentumos Nemes Balázs, aki Baranya megye 1-es választókerületében pártja DK által támogatott jelöltje és mint ilyen, az MSZP-P-s Mellár Tamás riválisa.

A Szabad Pécs végül idézi a Pécs Jövőjéért frakciószövetség közleményét:

„A Mindenki Pécsért Egyesület szerepe az elmúlt években történelmi volt. Arra szövetkeztünk, hogy elzavarjuk a koncepciótlan, enyves kezű és inkompetens Fideszes városvezetést. És arra, hogy adjunk Pécsnek egy lehetőséget, hogy még jobb hely legyen, egy prosperáló város, ahonnan nem elmenekülnek a lakói, hanem ahol boldogan és jól élnek.

Ezen az úton elindultunk, a városból megállt az elvándorlás, az első másfél évben számtalan új munkahelyet létesítettünk és végre nem adósodunk tovább. A fordulat megtörtént, küldetését az Egyesület teljesítette.

Nekünk, a városvezetésnek, és a többséget adó képviselőknek azonban sok munkája van még. A Pécsiek bizalmát nem csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani. A város, amit elképzeltünk még messze nem az, mint amit látni szeretnénk!

A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért! Köszönöm mindazt, amit eddig elértünk, egyben sok sikert kívánok az Egyesületnek a további munkájában.

Pécset vezetni nem csak óriási kihívás, de hatalmas felelősség is. Ennek tudatában fogunk tovább dolgozni, Pécs jövője érdekében.

Üdvözlettel,

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Pécs Jövőjéért frakciószövetség

DK

Jobbik

MSZP

Öttorony“​

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató