2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Börtönbe mennek a belga hazafiak: tiltakoztak az iszlamizáció ellen

A belga Voorpost párt négy tagját hat hónap börtönbüntetésre ítélték, mert „Stop iszlamizáció” feliratú molinóval vonultak fel. A bíróság szerint a muszlim lakosság elleni felbujtás bűntettét követték el.

A belga ügyészség még korábban soha sem indított eljárást tiltakozók ellen, akik békés megmozdulást tartottak, számolt be a V4NA. A mecheleni büntetőbíróság szerint a transzparens túl messzire ment azzal, hogy azt állította, az iszlám uralkodik Flandriában.

Az ítélet szerint

ilyen jelek és transzparensek birtokában a vádlottak célja csakis a félelem és gyűlölet keltése a társadalomban, meggyőzve a bámészkodókat arról az elképzelésről, hogy az iszlám a jövőben uralni fogja Flandriát.

A Voorpost az ítéletet a szólásszabadság és a demonstrációs jogok elleni támadásnak nevezte. A vádlottak ügyvédei szerint nem az iszlám vallás, hanem a saría jogrend térnyerése, és az iszlám bíróságok felállítása ellen tiltakoztak.  

Az ügyvéd szerint, ha valaki azt mondja, hogy állítsuk meg az iszlamizációt, akkor nem azt mondja, hogy állítsuk meg az iszlámot. Csupán azt akarták kifejezni, hogy meg kellene állítani bizonyos muszlim szokások terjedését a társadalmunkban.

A Voorpost párt azonban nem alaptalanul hívta fel a figyelmet az iszlamizáció veszélyére. Mechelen városában minden második gyermek bevándorló háttérrel rendelkezik. A lakosság több mint 20 százaléka muszlim, a muszlim kisebbség pedig folyamatosan növekszik köszönhetően a magas születési rátának és a bevándorlásnak. 

Belgium teljes lakosságának harmada bevándorló hátterű, a legnagyobb kisebbséget a marokkóiak alkotják. Brüsszelben, az ország fővárosában pedig  lakosság közel 80 százaléka bevándorló hátterű.

Az ország statisztikai hivatala szerint, 2020-ban Brüsszel több mint 12 önkormányzatában a legnépszerűbb fiú név a Mohamed és az Ahmed volt.


20 év múlva Brüsszel muszlim főváros lesz

A négy aktivista büntetőjogi megítélése messze túlmutat az igazság keresésén. Ez a szólásszabadság, a demokrácia, és az ellenzéki álláspont elleni támadás. Az iszlamizáció ellenzése nem gyűlölet vagy erőszak felbujtása. Ez csak a véleménynyilvánítás szabadsága. Ez védi azt, ami kedves számunkra, identitásunkat, jelentette ki a konzervatív Vlaams Belang párt elnöke az ítélet kapcsán. A párt több száz fős tiltakozást szervezett az ítélet ellen.  

A tüntetésen a párt vezetőinek többsége részt vett, köztük volt Tom Van Grieken elnök, Barbara Pas a szövetségi képviselőcsoport vezetője, Gerolf Annemans európai parlamenti képviselő és mintegy 25 képviselő.

Silvia Sardone olasz európai parlamenti képviselő is megszólalt az esettel kapcsolatban, többek között azt mondta, „Brüsszel muszlim fővárossá válik, ilyen ütemben Brüsszel 20 év múlva muszlim főváros lesz.”

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató