2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csehország kiverte Hollandiát keményen, a szivárvány sem segített

Hollandia - Csehország: 0 - 2

A Puskás Aréna a holland–cseh nyolcaddöntővel búcsúzott az Eb-től, amelyet Matthijs De Ligt kiállítása után meglepetésre 2–0-ra a csehek nyertek meg az eddig hibátlan hollandok ellen, és így készülhhetnek a dánok elleni negyeddöntőre.

A Hollandia–Csehország nyolcaddöntővel zárult a budapesti mérkőzések sora a 2020-ról, 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon. A megelőző három, a Puskás Arénában megrendezett találkozó – Magyarország – Portugália (0–3), Magyarország–Franciaország (1–1), Portugália–Franciaország (2–2) – kivétel nélkül bővelkedett a helyzetekben, izgalmakban, és ezt várhattuk a holland–cseh csatától is, tekintve, hogy a három meccs után százszázalékos, társházigazda hollandok szerezték a legtöbb gólt a csoportkörben, nyolcat és csak kettőt kaptak, ugyanannyit, mint a csehek (akik viszont csak három szerzett góllal, illetve négy ponttal, csoportharmadikként jutottak tovább).

A hollandoktól természetesen úgy is nyílt sisakos támadófocit várhattunk, hogy az első meccsen , az ukránok ellengólt szerző wolfsburgi Wout Weghorst kimaradt a kezdőcsapatból, a PSV 22 éves ígérete, Donyell Malen játszott a helyén, aki már az északmacedónok ellen is kezdő volt, és bár a gólokkal még adós, volt már két gólpassza az Eb-n. A hollandok kulcsemberei egyébként kivétel nélkül ott voltak a pályán, így az osztrákok és az északmacedónok ellen két gólt és egy gólpasszt jegyző, leendő Barcelona-játékos, Memphis Depay és az Eb holland meglepetésemberének számító, három mérkőzés után szintén két gólnál és egy gólpassznál tartó PSV-szélső, Denzel Dumfries.

A cseh csapattal kapcsolatban érdekesség, hogy a meccsre egyébként nagy számban kilátogató – bár a jegyvásárláskor alighanem más párosításban reménykedő – magyar szurkolók, köztük egy Prágában élő drukker is, a beléptető kapuk felé igyekezve beszélgettek, a mai cseh válogatott már nem olyan, mint amelyik 1996-ban Eb-döntőt játszott, nincsenek Patrik Bergerhez, Pavel Nedvedhez vagy éppen Karel Poborskyhoz hasonló klasszisok. „Csak az első meccsen álomgólt szerző Schick, na ő igen, ő nagy futballista, állítólag már a Real Madrid is keresi...” – mondta az egyik, Szalai mezes magyar drukker.

 

(NSO)

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató