2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Donáth nem térdre kényszerítené Magyarországot, hanem "felszabadítaná"

Rutte gyalázatos kijelentése után megszólalt a momentumos hazaáruló is.

„A héten több európai vezető is elítélte a szégyenletes, meleg fiatalok ellen irányuló propagandatörvényt. Ennyi azonban nem elég. Tudjuk az elmúlt évek keserű tapasztalataiból, hogy az semmin se változtat, ha az európai vezetők felháborodnak, de nem cselekszenek.

Ezért folytatnunk kell a megkezdett munkát. Az eddigi uniós lépések ugyanis kevesek: nem elég, hogy jelentések állapítják meg, hogy a kormány korlátozza az emberi jogokat Magyarországon; nem elég, hogy a 7-es cikkely szerint eljárás folyik a Fidesz-kormány ellen; nem elég, hogy Damoklész kardjaként lebeg Orbán Viktor felett a jogállamisági mechanizmus; és nem elég, hogy tucatnyi kormányfő ítéli el a Fidesz lépéseit hónapról hónapra.

Ideje arról beszélnünk, hogy mi a következő lépés, hogyan lehet megakadályozni azt az embertelenséget, igazságtalanságot és gonoszságot, ami Magyarországot, és az itt élő embereket sanyargatja. Magyarországot nem térdre kényszeríteni kell, hanem felszabadítani a Fidesz korrupt és igazságtalan rendszere alól. Arról kell beszélnünk végre, hogy ebben az Európai Unió miképp adhat több segítséget.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató