2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

„A klímaváltozás elérte mindennapjainkat" - Dobrev most klímarettegésbe kezdett

„Régen azt szoktuk mondogatni: »Bezzeg, a gyerekkorunkban nyáron még meleg nyaraink voltak!«. Ilyesmit ma már nem mondunk. Tomboló hőségben ájuldozunk és fulladozunk, júniusban ehhez hasonló forróságra a legöregebbek sem emlékeznek” – fogalmazott Gyurcsány felesége a Facebook-bejegyzésében, melyben a klímaváltozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.



„A klímaváltozás elérte mindennapjainkat. Ma még csak nyűglődünk a forróság miatt, gyerekeink, mire felnőnek, nyáron már ki se fognak tudni menni a szabad levegőre. A trópusi éghajlatú területeken egész népekre kiterjedő tragédiákkal kell számolni... ha nem teszünk semmit ellene” – figyelmeztet a DK politikusa.

Dobrev bejegyzéséből az is kiderül, hogy az Európai Parlament a napokban elfogadta az Európai Klímatörvénnyel kapcsolatos ajánlást. „A tagállamok vezetőitől függ, összefogást szorgalmaznak, vagy az „unalomig ismert »szabadságharcukat« folytatják” – fogalmaz a bolgá tehén, aki szerint Magyarországnak olyan vezetésre van szüksége, amely „haladéktalanul megtesz minden lehetségest a klímaváltozás fékezésére”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató