2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kinézetük alapján listázta az ellenzéki politikusnőket az Ezalényeg.hu - Vadai meg Baranyi lemaradt

A DK-hoz közeli oldal cikke alatt szavazhat az olvasó, hogy „ki a befutó bombázó”.


 
„Itt vannak a bomba ellenzéki politikusnők, de ki a legdögösebb?” – ezzel a címmel jelent meg egy cikk az Ezalényeg.hu nevű portálon. A DK-hoz közeli oldalon nem ez az első ilyen írás, korábban a Fidesz politikusnőiről is készítettek egy „toplistát”, ugyanezen szempontok alapján.

Az cikkben 6 ellenzéki politikusnőt rangsorolt a szerző a kinézetük alapján. A toplista a következő felütéssel kezdődik, amely akár egy kocsmában is elhangozhatott volna: „Hihetetlenül eltökéltek és nem mellesleg iszonyatosan jó nők: ők a baloldal vadító politikusai, akiknek nem csak a mondanivalójukra érdemes odafigyelni.”

„Legtüzesebb aktivista” és egyéb ízléses megjegyzések

A szerző először Cseh Katalint, a Momentum EP-képviselőjét mutatja be, akit a „decens egykori rezidens” jelzővel látott el. Őt követi kolléganője, a szintén momentumos Donáth Anna, a cikk szerzője szerint: „az elbűvölő szomszédlány”. Utánuk Kunhalmi Ágnes következik, az MSZP társelnöke, aki a „modern kori Hófehérke” becenevet érdemelte ki.

Ezen kívül szerepel még a listán az ugyancsak momentumos Orosz Anna, aki a „leglazább jócsaj” elnevezést kapta. Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét a „legtüzesebb aktivistának” nevezi az oldal. Végül az LMP egykori társelnökéről, egyben miniszterelnök-jelöltjéről, a jelenleg a Momentumnak kampányoló Szél Bernadettről sem feledkeztek meg, „akivel Ellen Ripley is kezet fogna”.

A cikk végén az olvasó is szavazhat, hogy ki a „legdögösebb”. Cikkünk elkészültekor Kunhalmi Ágnes vezetett.

Az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandaoldal indulása óta mintegy százmillió forintot költött Facebook-kampányra, így aligha van magyarországi felhasználó, aki ne találkozott volna a közösségi médiában az oldal „híreivel”. A portál felelős kiadója a budapesti Dohány utcában bejegyzett Oraculum 2020 Kft. A cég tulajdonosa és ügyvezetője Páva Zoltán, aki a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia. A Magyar Nemzet szerint a Páva családdal a Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak. Ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. Egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem 5 millió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató