2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Óriási tűz van Londonban - Videó

Az Elephant and Castle állomás közelében hatalmas füstfelhő emelkedik a főváros égboltja fölé - írja a Standard.co.uk.

Drámai fényképek árasztották el a közösségi médiát, hétfőn 13.45 körül tűz ütött ki az angol fővárosban.

Hatalmas fekete füstfelhőt lehetett látni, amely a főváros égboltja fölé emelkedett.



Tíz tűzoltóautó és mintegy 70 tűzoltó van a helyszínen, hogy eloltsák a tüzet.

Robbanás történt London egyik metróvonalán a Elephant and Castle megállójától nem messze, a tűzoltóság közölte: a tűz valószínűleg a metróvonal mellett lévő vasútállomáson keletkezett, mely eddig három üzletben, négy autóban és egy telefonfülkében okozott kárt. Sérültekről ez idáig nem adtak hírt a hatóságok, a metró- és a vasútállomást is sikeresen kiürítették. A Twitteren megjelent videófelvételeken sűrű, fekete füst látszik, szemtanúk szerint hatalmas robbanás zaja hallatszott. A tűzoltóság közleménye szerint mintegy tizenöt autóval száz tűzoltót vezényeltek ki és közel ötven bejelentés érkezett a segélyhívó vonalán. A hatóságok arra szólították fel a lakosságot, kerüljék el a környéket és minden ajtót, ablakot zárjanak be. A rendőrség közleménye szerint nem terrorcselekmény történt.


Emberek kiabálását hallottuk az utcáról és csak egy pillanatra néztünk ki az ablakon, de ahogy azt kinyitottuk, áramlott be a füst és valami nagyon erős, égett szag

– magyarázta a 25 éves Sara Scarpa, aki a metróállomás közelében lakik.

Az Elephant and Castle a brit főváros egyik legforgalmasabb csomópontja, ugyanis az itt található vasútvonal köti össze London északi és déli területeit. Nem messze találhatók továbbá olyan turistalátványosságok, mint a várost kettészelő Temze folyó partja és a London Eye elnevezésű óriáskerék - írja a Magyar Nemzet.

 

 

 

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató