2021. szeptember 18. - Diána
EUR : 351.42
USD : 298.4
Időjárás ikon21°14°

Pedofil fejű pedofiltámogatónak nevezték és leköpték a Momentum debreceni képviselőjét

Egy hete leköpték Debrecenben a hazaáruló Momentum önkormányzati képviselőjét, Szabó Bencét a nyílt utcán. A politikus csak azután számolt be az esetről a hivatalos Facebook-oldalán, hogy megtudta, „újabb »békemenetet«️ szerveznek a Fidesz megmondóemberei és álcivil szervezeteik”.Szabó beszámolója szerint más momentumosokkal együtt épp aláírást gyűjtött Debrecen bevárosában, amikor egy középkorú férfi provokálni kezdte. Először arról beszélt, hogy a momentumos Cseh Katalin „közreműködésével tiltották ki EP-képviselőnket Kínából”, majd azt mondta, hogy a momentumosok támogatják a pedofilokat, és hogy Szabónak is „elég pedofil feje” van.

„Erre a felvetésre már reagálni sem tudtam, mert rögtön beleköpött az arcomba”

– írja a Momentum debreceni képviselője a Facebookon. A posztjában az állítja, hogy az eset nem egyedi, többször érte már atrocitás a momentumosokat nyilvános helyeken, példaként azt említi, hogy

„Egerben felrúgták a Momentum pultját, a Jászságban megütöttek egy képviselőnket, és a választások közeledtével egyre több az ezekhez hasonló cselekmény”.

Szabó azzal zárja a bejegyzést, hogy az Országgyűlésben 2022-től a Fidesz által gerjesztett gyűlölködés ellen dolgozna, ha bekerülne.

Debrecen polgármestere, Papp László a Debrecen Hír szerint a közösségi médiából értesült az esetről, ezután közleményben ítélt el minden olyan erőszakot, amelyet valaki politikai nézetei miatt szenved el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató