2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jó a műsor: Hadházy múltjáról valami kiderülhet a szocialista Tóth Csaba szerint

„Szükség van a Momentumra, de nem ilyen áron” – mondta Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő egy keddi háttérbeszélgetésen. Az MSZP-Párbeszéd előválasztási jelöltje azért hívta össze az újságírókat, mert szerinte a zuglói előválasztási kampány elérte azt a határt, amit már nem kellene átlépni.



„Egy politikusnak tűrnie kell. Én sokat tűrtem az elmúlt hónapokban, de azt éreztem, kezd sok lenni, és ezért elmondom a véleményemet” – mondta a szocialista politikus, aki Hadházy Ákos ellen indul az előválasztáson Budapest 8. választókerületében.

Tóth 2014-ben és 2018-ban is nyerni tudott ebben a körzetben, és érezhetően zokon vette, hogy a Momentum Hadházy Ákost indítja ellene az előválasztáson.

Már az önkormányzati választáson elindult a kiszorítósdi – folytatta Tóth. A Momentumnak feltett szándéka volt szerinte, hogy csökkentsék a helyi szocialisták befolyását a kerületben. „Ennek ellenére meg tudtuk őrizni a pozíciónkat” – tette hozzá, és MSZP-s polgármestere lett a kerületnek (Horváth Csaba), de a testületben is szocialista többség lett.

„Aztán minden átmenet nélkül elindult ellenem egy aljas, módszeres lejáratókampány.”

Tóth Csaba szerint Zuglóban az előválasztás már rég nem arról szól a Momentum számára, hogy megtalálják a legalkalmasabb jelöltet a Fidesz legyőzésére, hanem hogy biztos mandátumhoz juttassák Hadházyt.

„Mindenki múltjában lehetnek sötét foltok” – fogalmazott a beszélgetés egy részén sejtelmesen a szocialista politikus.

Utalt arra is, hogy

kampány során akár Hadházy múltjáról is kiderülhet valami, bár azt állította, nem tud semmi konkrétumot.

Tóth szerint semmi esélye Hadházynak nyerni az előválasztáson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató