2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Cseh Katalin a CNN-nek nyilatkozott: "Orbán melegellenes törvénye szégyenteljes és gyűlöletkeltő"

Az eseményről büszkén számol be a Facebookon a momentumos hazaáruló.

Ezt írja:

„Orbán melegellenes törvénye szégyenteljes és gyűlöletkeltő – mindent meg fogunk tenni ennek visszavonásáért

A CNN-en Richard Quest vendége voltam, akivel Orbán Viktor melegellenes törvényéről és a putyinizálódás veszélyeiről beszélgettünk. Amerika és a CNN egyik leghíresebb újságírójának is kihangsúlyoztam, hogy ez a törvény szégyenteljes, gyűlöletkeltő és magyar honfitársaink jelentős csoportját, az LMBTQ+ közösség tagjait bélyegzi meg. A 2022-es kormányváltás után az egyik legfőbb és legelső feladata lesz az új kormánynak, hogy visszavonja ezt a törvényt. Egy olyan országot fogunk felépíteni, ahol mindenki szabadon és boldogan élhet, a gyermekek pedig szabad oktatásban részesülnek az iskolákban.

Ez a törvény szembemegy azokkal az értékekkel amelyek fontosak nekünk, nem véletlen, hogy ekkora a felháborodás a szabályozás ellen itthon és Európában egyaránt. Orbán évek óta arra építi politikáját, hogy ellenségképeket gyárt, most az LMBTQ+ közösség tagjaiból próbál ellenséget kreálni – meg kell ezt akadályoznunk!

Richard Questet különösen érdekelte, hogyan nyerhet az ellenzék 2022-ben. Elmondtam neki, hogy a demokratikus ellenzék pártjai összefogtak és együtt dolgoznak, hogy leváltsák a kormányt. Jó úton haladunk, de még nagyon sok munka van előttünk. De egy dologban biztos vagyok, mi kirekesztő, másokat megbélyegző törvényeket nem fogunk hozni!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató