2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kamu Geri demokráciája: nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést

Karácsony Gergely nem hívta össze a szerdára esedékes Fővárosi Közgyűlés ülését, pedig szeptember óta ez lett volna az első alkalom, amikor megtárgyalhattuk volna a Budapestet érintő ügyeket – írta közösségi oldalán a budapesti Fidesz. Többszöri érdeklődésre sem kívánt a fővárosi önkormányzat hírt adni arról, hogy mikorra hívják össze a Fővárosi Közgyűlést.

A közgyűlési tilalom feloldása előtt egy nappal Karácsony Gergely főpolgármester visszaélt rendkívüli felhatalmazásával és egy személyben hozott meg döntéseket. A budapesti Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan már tarthatók közgyűlések, Karácsony Gergely mégsem hívta össze a szerdára esedékes Fővárosi Közgyűlés ülését, pedig szeptember óta ez lett volna az első alkalom, amikor megtárgyalhatták volna a Budapestet érintő ügyeket.

„Sok mindenről kérdeztük volna, például: a használt frankfurti villamosok utólagos klimatizálásának garanciájáról, a budapesti napi szintű közlekedési káoszról, a csökkentett tartalmú Blaha Lujza téri felújítás drágulásáról, a városi zöldfelületek állapotáról (méh- és juhlegelők), a kampányában megígért metrószerelvények klimatizálásáról vagy éppen annak elmaradásáról”

– sorolta a fővárosi kormánypárti frakció.

Mint írják, ehelyett Karácsony Gergely a számára lehetőségre álló utolsó nap délutánján egy személyben döntött a Közgyűlés nevében, más ügyek mellett a Frankfurtból megrendelt harmincéves, leselejtezett villamosok beszerzéséről is hétmilliárd forint értékben, amelyek ráadásul még csak nem is klimatizáltak.

 „Hiába hiszi azt a főpolgármester, valójában ezzel nem a kormánnyal szúrt ki. Ő a demokráciát kerülte meg, és a budapestieket árulta el, akiknek kampányában még részvételiséget és átláthatóságot ígért. De a főpolgármester számára úgy látszik, nem prioritás a főváros – és ezt a saját bőrén érezheti minden budapesti” – zárta sorait a fővárosi Fidesz.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt: bár már megtarthatók a közgyűlések, mégis bizonytalan, hogy Karácsony Gergely mikor hívja össze a Fővárosi Közgyűlést. Lapunk úgy tudja: a főpolgármester a nyári szünetig már nem akart közgyűlést tartani, ezért az utolsó pillanatig kihasználta a veszélyhelyzettel járó kiváltságos helyzetet, hogy egy személyben dönthetett a közgyűlés helyett. Ez azért is érdekes,

mert a baloldal volt az, amely a rendkívüli jogrend kapcsán kormányzati teljhatalmat emlegetett, közben számos példa mutatja: valójában a baloldali polgármesterek éltek vissza ezzel a lehetőséggel.

Mindezek mellett másodszori megkeresésre sem kaptak választ Karácsony Gergely sajtóirodájától arra a kérdésüre, hogy mikorra tervezi a főpolgármester összehívni a Fővárosi Közgyűlést.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató